Hat magyar startup egyedüli külföldi kiállítóként jelent meg Írország egyik leggyorsabban növekvő innovációs fórumán, a Futurescope-on.

 width=
Sikeres volt a fővárosi startup delegáció bemutatkozása Dublinban

Dublinban mutatkoztak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 6. Be Smart versenyén nyertes startupok május 10-11-én. „Dublin a European Digital City Index szerint a 10 legfejlettebb startup ökoszisztémájú európai város egyike, így számunkra komoly perspektívát jelenthetnek az ír kapcsolatok” – nyilatkozta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Mint mondta, szerdán a hat magyar startup egyedüli külföldi kiállítóként jelent meg Írország egyik leggyorsabban növekvő innovációs fórumán, a Futurescope-on. A következő napon a startupok kiállítottak a Magyarország Dublini Nagykövetsége és Dublin városa közös szervezésében megvalósuló Dublin – Budapest Smart City Forumon.
A megjelenteket Pálffy István, hazánk dublini nagykövete és Brendan Carr, Dublin főpolgármestere köszöntötte. A főpolgármester szerint az új smart techológiák nagy lehetőségeket jelentenek az önkormányzatoknak. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese a főváros smart city vonatkozásairól tartott előadást. A startupok prezentációi nagy sikert arattak az ír főváros vezetése és a gazdaság prominenseinél.
A BVK delegációja és a startupok ellátogattak a Guiness Enterprise Centre-be és résztvettek a Dublini Magyar Napok megnyitóján. A BVK Be Smart programjának keretében a világ olyan erős startup ökoszisztémával rendelkező nagyvárosaiba biztosít a versenyeken nyertes fővárosi startupok számára kapcsolatépítési lehetőséget, ahol megkülönböztetett figyelmet élveznek az innovatív vállalkozások.
Forrás: Profit7