#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.04.17.

 

  1. Új HR igazgatót nevezett ki a Talentuno

https://startuponline.hu/uj-hr-igazgatot-nevezett-ki-a-talentuno/

A magyar HR tech startup, a magyar és lengyel piacon elért sikerek után további külpiaci terjeszkedést tervez. A cég új HR igazgatója, Gulyás Kriszta, félretette coach karrierjét, hogy a nemzetközi kilépés előtt álló startup emberi erőforrásokért felelős vezetője legyen. (Gulyás Kriszta részt vett a tehetségtoborzásra specializálódott Talentify alapításában, így nem ismeretlen előtte a startupok világa.)

 

  1. Digitális Összefogás

https://felajanlas.digitalisjoletprogram.hu/?fbclid=IwAR3hE-xRvc2Un_CWpP_R7xgquz6mRxKciYaxVji4gnwih97GF1eY6olOVNs

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásával Digitális Összefogás néven akciót indított a digitális ágazat szereplőinek felajánlásaival a koronavírus okozta veszélyhelyzet leküzdésének támogatására.

 

  1. Túlélési tippek európai startupoktól a koronovírus-járvány okozta helyzet kezelésére

https://www.eu-startups.com/2020/04/5-tips-on-surviving-the-pandemic-from-europes-startups/

A járványügyi helyzet eddig nem tapasztalt kihívások elé állította a világot. Az EU-Startups túlélési tippeket, megoldási javaslatokat gyűjtött össze különböző startupoktól Európa-szerte.

 

  1. SMART konferencia 2020

https://ivsz.hu/esemenyek/smart-2020/

Május 28-án ismét a budapesti Akvárium biztosítja a terepet az üzlet, a technológia és az innováció találkozásához. Az 1000 látogatót megmozgató 11. SMART konferencia a bizalmat és az azzal összefüggő legégetőbb kérdéseket, dilemmákat állítja középpontba. A három teremben futó, több mint 60 előadás, beszélgetés, workshop közös célja, hogy megértsük és megéljük a digitális gazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásait, válaszokat és megoldásokat adjunk, azaz visszaadjuk a megrendült bizalmat.

 

  1. Technology and Business Cooperation Days 2020

https://technology-business-cooperation-days-2020.b2match.io/?fbclid=IwAR0ce0eguxhUpp8iPdGjs64ff60mXNhCHVubDxHZ0SodT2UytVIqYFByIRg

Virtuális formában valósul meg a Hannover Messe melletti Enterprise Europe Network B2B (Business to business) találkozó. A részvétel ingyenes, a tárgyalások április 20-tól kezdődnek.