1. Gazdaságvédelmi intézkedések a koronavírus hatásainak mérséklésére a HEPA partnerirodák által lefedett országokban

https://hepa.hu/hirek/Gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi%20int%C3%A9zked%C3%A9sek%20a%20koronav%C3%ADrus%20hat%C3%A1sainak%20m%C3%A9rs%C3%A9kl%C3%A9s%C3%A9re%20a%20HEPA%20partnerirod%C3%A1k%20%C3%A1ltal_lefedett_orsz%C3%A1gokban

A koronavírus megjelenését követően jelent meg az OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) vonatkozó jelentése, amely három fő csoportba gyűjtötte össze a szükséges kormányzati intézkedéseket a vírus gazdasági hatásainak enyhítésére és kezelésére. Az eddigi tapasztalatok alapján az egyes kormányzatok a lehetőségeikhez és képességeikhez mérten a meghatározott intézkedéscsoportok mentén próbálják meg a kibontakozó gazdasági válságot enyhíteni és kezelni.

  1. Hasonló nehézségek jelentkeznek az amerikai és a hazai vállalkozások életében

https://startuponline.hu/hasonlo-nehezsegek-jelentkeznek-a-vallalkozasokban-az-amerikai-es-a-hazai-piacon/

A koronavírus próbára teszi a vállalkozásokat az egész világon. Sokaknak meglepő lehet, de a digitalizáció terén több szempontból ugyanazokkal a problémákkal kell megküzdenie a vállalatoknak Magyarországon és az Egyesült Államokban.

  1. Alternatív pénzügyi megoldások KKV-k számára

https://www.altfinator.eu/events/Alternative-Finance-to-Restart-Solutions-and-proposals-for-SMEs?fbclid=IwAR3ioQLSgeSimtNt2fgzd5JBlKLVIepWM6LWX_YD_hMC4_8IPaU0lGXbeeo

Az Európai Unió által támogatott ALTFINATOR projekt lezárásaként online rendezvényt tartanak, melynek keretén belül kis-és középvállalkozók, befektetők, alternatív finanszírozási tanácsadók és szolgáltatók, illetve különböző intézmények képviselői és döntéshozók vitatják meg, hogy az alternatív finanszírozási megoldások milyen lehetséges módon járulhatnak hozzá a gazdaság COVID-19 világjárvány okozta leállását követő újraindításához.

  1. Az Európai Bizottság új kezdeményezést indított

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-industrial-strategy_hu

Az Európai Bizottság az új KKV stratégiájával összhangban elindított egy ESCALAR nevű kezdeményezést, amely a kockázatitőke-alapok növelésére és a magánbefektetések volumenének bővítésére szolgál.