1. A Budapest Startup Safari rendezvényén előad a Netflix, az Amazon és a Spotify is

https://startuponline.hu/a-netflix-az-amazon-es-a-spotify-is-eload-a-budapest-startup-safarin/

Április 23-án és 24-én a Budapest Startup Safari kétnapos online konferenciáján hat tematikus online útvonalon keresztül mutatja be a hazai és regionális startup világ nagyágyúit, valamint a legújabb vállalkozásokat és azok fejlesztéseit.

  1. A Design Terminal vállalkozások támogatására indít online sorozatot

https://startuponline.hu/szinvonalasnak-igerkeznek-a-design-terminal-kisokos-videoi/

„Túlélési Kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára” címmel indít online sorozatot a Design Terminal április 28-án. A közszolgálati jellegű adások célja a vállalkozások támogatása a válságban. Állandó műsorvezetőként Gundel Takács Gábor koordinálja majd a beszélgetéseket.

  1. Felmérést indít a KKV-k számára nyújtott innovációs támogatásokról az Európai Bizottság

https://hepa.hu/hirek/Felm%C3%A9r%C3%A9st%20ind%C3%ADt%20a%20KKV-k%20sz%C3%A1m%C3%A1ra%20ny%C3%BAjtott%20innov%C3%A1ci%C3%B3s%20t%C3%A1mogat%C3%A1sokr%C3%B3l%20az%20Eur%C3%B3pai%20Bizotts%C3%A1g

Az Európai Bizottság felmérést indít KKV-k, üzleti szervezetek és intézmények körében a vállalkozások számára elérhető innovációs támogatásokról. A felmérés címzettjei az Európában, az EFTA-országokban és a Horizont 2020 társult országaiban működő vállalkozások és a kkv-knak innovációs támogatást nyújtó szolgáltatók.

  1. Csoporton belüli átszervezések jöhetnek a cégeknél a járvány idején

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/csoporton-beluli-atszervezesek-johetnek-a-cegeknel-a-jarvany-idejen-2198775/

A koronavírus-járvány a már folyamatokban lévő vagy tervezett cégátalakulások és csoportszintű strukturálási folyamatok időzítését is befolyásolhatja, vagy szükségessé teheti az ilyen típusú átszervezéseket. A gazdasági válság következményeitől tartva sokakban kérdések merülnek fel: milyen eszközök állnak rendelkezésünkre a likviditás megőrzésé, a költségek csökkentése, a válság utáni gyors talpra állás és a folyamatos üzletmenet fenntartása érdekében?