1. A startupok a krízisben is keresik az innovációt

https://startuponline.hu/a-startupok-a-krizisben-is-keresik-az-innovaciot/

A Start it @K&H inkubátorprogramba idén tavasszal 38 startup jelentkezett. A döntősök kiválasztása a járványra való tekintettel online fog megtörténni. A programban résztvevő startupok a vírushelyzethez igazodó stratégia újraalkotása mellett, a maguk eszközeivel próbálnak hozzájárulni a koronavírus és annak gazdasági hatásai elleni harchoz.

  1. Eurostars@Knowledge for Growth 2020 címmel szervez kétoldalú találkozókat az EEN

https://hepa.hu/hirek/Eurostars@Knowledge%20for%20Growth%202020%20c%C3%ADmmel%20szervez%20k%C3%A9toldal%C3%BA%20tal%C3%A1lkoz%C3%B3kat%20az%20EEN

Eurostars@Knowledge for Growth 2020 címmel virtuális B2B kerül megrendezésre 2020. május 27-én, illetve helyszíni kétoldalú találkozók Ghent városában 2020. szeptember 9-én. AKnowledge for Growth nemzetközi konferencia keretében üzletember találkozót szervez a belga, holland, német Enterprise Europe Network, melynek célja az EUROSTARS típusú pályázatokhoz megfelelő partnerek megtalálása.

 

  1. CityTech RUHR: Németország legnagyobb smart city versenye

https://www.eu-startups.com/2020/04/citytech-ruhr-be-part-of-germanys-biggest-smart-city-startup-challenge-in-the-ruhr-metropolis-sponsored/

A CityTech RUHR felhívásában világszerte szólítja meg a startupokat. A 4 Ruhr-vidéki város innovatív megoldásokat keres négy különböző kategóriában, melyek legjobbjait szakmai zsűri választja ki.

Jelentkezési határidő: 2020. május 3.

 

  1. Védekezzünk a hackertámadások ellen most is

https://tokeportal.hu/vedekezzunk-a-hackertamadasok-ellen-most-is-felajanlasmero-covid19/

A Tőkeportál által létrehozott Felajánlásmérő a COVID-19 járvány okozta károk enyhítését szolgáló közösségi felajánlások mérését szolgálja. Az IT- és információbiztonsággal foglalkozó Inforensic kiberbiztonsági szakértőjével, Szűcs Tamással készített interjút a Tőkeportál. A cég IT biztonsági kompromittáltsági elemzést és monitorozást ajánlott fel.

  1. A járvány alatt is magyar startup uralja a parazitaellenes termékek piacát

https://startuponline.hu/a-jarvany-alatt-is-magyar-startup-uralja-a-parazitaellenes-termekek-piacat/

A karantén időszakában is jól teljesít az ultrahangos kullancsriasztókat gyártó magyar startup, ugyanis a kullancsszezon a járvány alatt sem állt le. Az idén már 52 országban forgalmazó hazai ProtectONE márka fennállása óta közel egymillió vegyszermentes bolha és kullancsriasztó terméket értékesített partnerein keresztül.