1. Care & Industry together against CORONA – új platform az egészségügyi ágazat támogatásáért

https://hepa.hu/hirek/Care%20&%20Industry%20together%20against%20CORONA%20-%20%C3%BAj%20platform%20az%20eg%C3%A9szs%C3%A9g%C3%BCgyi%20%C3%A1gazat%20t%C3%A1mogat%C3%A1s%C3%A1%C3%A9rt

A jelenlegi COVID-19 válság során számos kezdeményezés indult világszerte a rászorulók támogatására. A Flanders’ Care és a flamand Innovációs és Vállalkozási központ – Enterprise Europe Network kezdeményezésére, és számos nemzetközi Enterprise Europe Network iroda támogatásával európai platform nyílt Care & Industry together against CORONA címmel. A HEPA Enterprise Europe Network is támogatója a kezdeményezésnek, melyre 2020. december 31-ig lehet jelentkezni az alábbi honlapon: https://care-industry-together-against-corona.b2match.io/

  1. Pénzből épülő bástya segíthet a vállalkozásoknak

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/penzbol-epulo-bastya-segithet-a-vallalkozasoknak-2198268/

A koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait ellensúlyozhatják a Magyar Nemzeti Bank kedvezményes programjához – az NHP Hajrá!-hoz – köthető lízingkonstrukciók. A lízingcégek tavaly több, mint 100 milliárd forinttal finanszírozták az agrárgép-beszerzéseket, ezen a részpiacon pedig 81 százalékos volt az NHP-s források aránya.

  1. 10 tipp, ami hasznos lehet karrierünk fejlesztéséhez

https://www.eu-startups.com/2020/04/boost-your-career-10-online-courses-every-entrepreneur-should-take/

A koronavírus globális kitörése óta számos online platform, egyetemi és távoktatási szervezet ingyenes hozzáférést kínál kurzusaihoz. Itt a tökéletes alkalom a karriere növelésére! Az EU-Startups 10 online tanfolyamot gyűjtött össze, melyek segíthetik fellendítheti karrierjét, ingyen vagy kis díj ellenében.

  1. Újabb kormányzati segítséget kapnak a KKV-k

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/ujabb-kormanyzati-segitseget-kapnak-a-kkv-k-2194704/

A járvány miatt egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe kerülő kis- és középvállalkozások újabb adóügyi könnyítést kapnak. A Pénzügyminisztérium arra kéri az adóhivatalt, hogy segítse a cégek likviditását azzal, hogy a visszajáró áfát rövidebb idő alatt utalja ki. Az érintett kkv-k az eddigi 75 nap helyett akár 30 nap alatt kaphatják meg a nekik visszajáró pénzt.