#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.04.28.

 

  1. Töltse le a top 20 ingyenes tech startup esemény listáját!

https://www.eu-startups.com/2020/04/download-our-report-top-20-virtual-startup-tech-events-now-for-free/

A koronavírus-járvány következtében Európában és szerte a világon, rengeteg személyes rendezvényt töröltek vagy halasztottak el. A Europe’s startups más lehetőségeket keres a kapcsolatteremtéshez, a vállalkozások népszerűsítéséhez és a szakértőktől való tanuláshoz. Elkészítettek egy tájékoztató listát, amely bemutatja a 20 legmenőbb online startup eseményt, idén május és szeptember között.

 

  1. A 18 éves gimnazista agrárinnovációs találmánya

https://startuponline.hu/rendkivul-izgalmas-a-18-eves-gimnazista-agrarginnovacios-talalmanya/

Véget ért hazánk agrár startupokat támogató eseménye, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) TechLab első inkubátor programja. A NAK és a Design Terminal startupokat támogató 3 hónapos programjának köszönhetően a nagyvállalatok és a startupok között számos közös fejlesztés indult. Az egyik figyelemreméltó megoldás a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulójának, Zsigó Miklósnak prototípusa, melyet áprilistól a KITE Zrt. területein tesztelnek.

 

  1. Nagy érdeklődés fogadta az első hazai Home Conference-t

https://startuponline.hu/nagy-erdeklodes-mellett-zajlott-le-az-elso-hazai-home-conference/

A Budapest Startup Safari által megrendezett „Home Conference” eseménye rendkívüli érdeklődésnek örvendett. A legnagyobb hazai online konferencia két napján összesen 80 hazai és nemzetközi startup, tech cég, inkubátor és akcelerátor 226 előadójának 172 eseményén 17000 helyet foglalt napi 1600 résztvevő.

 

  1. A Magyar Orvostechnikai Iparért Alapítvány és MediKlaszter közös felhívása

https://hepa.hu/hirek/A%20Magyar%20Orvostechnikai%20Ipar%C3%A9rt%20Alap%C3%ADtv%C3%A1ny%20%C3%A9s%20MediKlaszter%20k%C3%B6z%C3%B6s%20felh%C3%ADv%C3%A1sa

A MediKlaszter az orvostechnikai iparág akkreditált innovációs szakmai szervezeteként felelősségének és feladatának érzi, hogy ebben a rendkívüli helyzetben összefogja, segítse a medtech vállalkozásokat és feltárja azokat a szabad termelő kapacitásokat, amelyeket a koronavírus elleni védekezés szolgálatába lehet állítani. Ennek érdekében honlapunkon megosztjuk a klaszter tagok, iparági vállalkozások közötti szabad fejlesztési, szervízelési és gyártási kapacitásait: http://mediklaszter.hu/hu/ajanlatok