#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.04.29.

 

  1. Már online is találhatnak befektetőt a hazai startupok

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/mar-online-is-talalhatnak-befektetot-a-hazai-startupok-2-2212392/

Elindult az első virtuális tőkebefektetési piactér Magyarországon, amely a koronavírus-járvány okozta helyzetre és az ország gazdaságának újraindítására megoldást kínáló startupoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget.

 

  1. Országos vizsgálatsorozatba kezdenek a Semmelweis Egyetem vezetésével a hazai orvosképzők

https://semmelweis.hu/hirek/2020/04/28/kozlemeny-orszagos-vizsgalatsorozatba-kezdenek-a-semmelweis-egyetem-vezetesevel-a-hazai-orvoskepzok/?fbclid=IwAR1ZBxef6GnKFfixWfDqYKGbuxIcbIBWglU3xLfU20jsmuyFNqkP1pEoS3M

Reprezentatív minta alapján, több tízezer fő bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd május 1-től Magyarországon a Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző. A KSH statisztikusai segítségével választották ki, hogy ki vehet részt a Semmelweis Egyetem által vezetett országos reprezentatív vizsgálatsorozatban. A cél, hogy pontos képet kapjunk a járvány kiterjedéséről.

 

  1. Digitalk Webinar: Digitalizáció, Innováció, Finanszírozás

https://ivsz.hu/esemenyek/digitalk-webinar-digitalizacio-innovacio-finanszirozas-2020-04-30/

Április 30-án tartja az IVSZ DIGITALK rendezvénysorozatának következő eseményét, amit a jelenlegi járványhelyzet körülményeihez igazítva, webinar formában rendeznek meg. Ezúttal a hazai és nemzetközi pályázati környezet aktualitásaival foglalkoznak. A pályázati lehetőségek a startupok, KKV-k és részben a nagyvállalatok részére is elérhetőek olyan fókuszterületeken, mint a technológiai innovációk (digitalizáció), valamint a folyamat- és termékfejlesztési elképzelések megvalósítása.

 

  1. Munkahelyvédelmi programot jelentett be a Tungsram

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/a-tungsram-munkahelyvedelmi-programot-jelentett-be-2215599/

A Tungsram munkahelyeket megvédő akciótervet jelentett be hétfőn a dolgozóknak. Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozta, hogy a döntések révén osztoznak a válsághelyzet okozta terheken, amelyből a magas fizetésűek jobban kiveszik a részüket. A bevételkiesés miatt a vállalatoknak csökkentenie kell költségeit, de a koronavírus-járvány miatt nem lesznek elbocsátások.