#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.04.30.

 

  1. Kiderült melyik cég lett az év startupja

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/kiderult-melyik-ceg-lett-az-ev-magyar-startupja-2220453/

A magyar fejlesztőkből álló Poliloop győzelmével zárult a legnagyobb közép- és kelet-európai energetikai startup verseny, a PowerUp! hazai döntője. A szennyező műanyagok környezetbarát lebontását megoldó csapat lett az Év magyar startupja is.

 

  1. Startupok fogtak össze a magyar zenészek és a koronavírus elleni harc támogatásáért

https://startuponline.hu/startupok-fogtak-ossze-a-magyar-zeneszek-es-a-koronavirus-elleni-harc-tamogatasaert/

A Banding és a Photon elindította közös szolgáltatását, a “Dalok bentre” projektet, melynek keretében különleges, zártkörű koncerteket szerveznek ismert hazai előadókkal. A koncerteket online, élőben közvetítik megrendelőik számára, akik a szolgáltatás megvásárlásával nem csak egy fantasztikus közösségi élmény részesei lehetnek, de a nehéz helyzetbe került zenészeket, és egy jótékonysági akció keretében a koronavírus-járvány elleni harcot is támogatják.

 

  1. Új mentorprogrammal nyújt segítséget a Hiventures

https://startuponline.hu/uj-mentoprogrammal-nyujt-segitseget-a-hiventures/

A járványhelyzet okán bajba jutott startupokat, kis- és középvállalkozásokat és nagyvállalatokat segíti új válságprogramjával a Hiventures. Az alapkezelő jelentős szerepet vállalt az MFB csoport összehangolt, gazdaságélénkítő programjából, amelynek megfelelően két mentőprogrammal és egy új alap felállításával nyújt életmentő segítséget a cégeknek.

 

  1. EIT Digitális Kihívás 2020

https://www.eitdigital.eu/challenge/?utm_campaign=Challenge%20call&utm_source=Media&utm_medium=press-release

2020. június 7-ig lehet jelentkezni az EIT Digitális Kihívás 2020 pályázatára. Olyan kis- és középvállalkozások és startupok jelentkezését várják, melyek már meglévő ügyfélkörrel rendelkeznek és a következő kategóriákban tevékenykednek: digitális technológiák, digitális városok, digitális ipar, digitális jólét vagy digitális finanszírozás. Az öt legjobb cég összesen 350.000 EUR támogatást kap, 20 előválogatott cégnek pedig lehetősége lesz 2020 novemberében Brüsszelben pitchelni top befektetők és vállalatvezetők előtt.