#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.05.04.

 

  1. COVIDEA online startup pályázat indul a koronavírus okozta kihívások enyhítésére

https://startuponline.hu/covidea/

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával innovatív ötletversenyt hirdet olyan megoldások megvalósítására, amelyek segíthetik a jelenlegi egészségügyi, társadalmi helyzetben újonnan felmerülő problémák enyhítését. Az online COVIDEA startup- és ötletversenyre 2020. május 7-ig lehet jelentkezni.

 

  1. A HEPA összefoglalta a partnerirodái által lefedett országokban hozott gazdaságvédelmi intézkedéseket

https://hepa.hu/hirek/Gazdas%C3%A1gv%C3%A9delmi_int%C3%A9zked%C3%A9sek%20a%20koronav%C3%ADrus%20hat%C3%A1sainak%20m%C3%A9rs%C3%A9kl%C3%A9s%C3%A9re%20a%20HEPA%20partnerirod%C3%A1k%20%C3%A1ltal%20lefedett%20orsz%C3%A1gokban

A HEPA, partnerei széles körű tájékoztatása érdekében heti rendszerességgel összeállítja a regionális partnerirodái által lefedett országban meghozott gazdaságvédelmi intézkedéseket a koronavírus hatásainak mérséklésére vonatkozóan.

 

  1. Versenyképességet javító támogatási programot jelentett be az ITM

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/versenykepesseg-javito-tamogatasi-program-jon-2221914/

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára, György László, bejelentette 50 milliárd forint értékű támogatási programukat. Azon vállalkozások jogosultak a támogatásra, akik munkahelyeik 90 százalékát megtartják a következő másfél évben. Külön jutalomban részesülnek azok a vállalkozások, akik ennél többet tartanak meg vagy bővítik a létszámot.

 

  1. Financial and Corporate IT: koronavírus a pénzintézeteknél

https://ivsz.hu/esemenyek/financial-and-corporate-it-koronavirus-a-penzintezeteknel/

A Portfolio új online eseménysorozatot indít, melynek témái a változó helyzetet szorosan követik és illeszkednek a már jól megszokott és 8 éve fennálló Financial and Corporate IT konferenciájukhoz. Az első eseményre május 6-án kerül sor, melynek címe “Koronavírus a pénzintézeteknél – Mi történik az IT-fejlesztésekkel?”.