1. Taroltak a magyar ötletek az európai online innovációs versenyen

https://kamaraonline.hu/taroltak-a-magyar-otletek-az-europai-online-innovacios-versenyen/?fbclid=IwAR36WrppklgMwO0Vs-3wGnplpt4taEHN5rSKrWDmLqPKRFPJ7m_UmF67fBg

Az Európai Bizottság és az Európai Innovációs Tanács a tagországok együttműködésével kreatív online versenyt szervezett a koronavírussal kapcsolatos társadalmi kihívások leküzdésére alkalmas innovatív megoldások megtalálása érdekében. A Páneurópai hackathonon két magyar csapat is bekerült a hat kiemelt kategóriagyőztes közé. Az Óbudai Egyetemen lélegeztetőgépet fejlesztő kutatócsoport egy részkihívásban ért el első helyezést.

 

  1. Áttörés a magyar insurtech startup piacon: a CHERRISK modell belépett a német piacra

https://startuponline.hu/attores-a-magyar-insurtech-piacon-a-cherrisk-modell-belepett-a-nemet-piacra/

Az Európai Unió egyik legnagyobb biztosítási piacára, Németországba léptek be a CHERRISK termékek. Ezzel a CHERRISK modell lett az első hazai insurtech, amely egy központból nyújt szolgáltatást mindkét célpiacra. A határokon átívelő platform nyilvános tesztelése az egyik legfontosabb momentum a CHERRISK életében, amelynek sikere igazi áttörést hozhat a piacon.

  1. Több mint félmilliárd euró kereskedelmi támogatást nyújtott az EBRD

https://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/2229888-2229888/

Több mint félmilliárd euró értékben nyújtott kereskedelemfinanszírozást a múlt hónapban a tevékenységi térségéhez tartozó gazdaságoknak az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a koronavírus-járvány kereskedelmi következményeinek enyhítésére.

  1. Virtuális üzletember találkozó a technológiai együttműködések fellendítéséért

https://ivsz.hu/esemenyek/virtualis-uzletember-talalkozo-a-technologiai-egyuttmukodesek-fellenditeseert/

A KETGATE Hálózat, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel, a Bay Zoltán Kutatóintézettel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve május 7-én virtuális üzletember találkozót szervez a Közép-európai technológiai együttműködések fellendítése érdekében.