#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.05.07.

 

  1. Virtuális üzletember találkozó a technológiai együttműködések fellendítésért

https://ivsz.hu/esemenyek/virtualis-uzletember-talalkozo-a-technologiai-egyuttmukodesek-fellenditeseert/

Május 7-én virtuális üzletember találkozót szervez a KETGATE Hálózat, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel, a Bay Zoltán Kutatóintézettel és az Enterprise Europe Network nemzetközi hálózattal együttműködve, a Közép-európai technológiai együttműködések fellendítése érdekében.

 

  1. Safe Travel Challange

https://www.safetravelchallenge.com/?fbclid=IwAR3atia2414cebexfjkOk_wBGnOSQdgnhvcmDODg8syomdPEH6R1eD8_oVU

A Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség az Aéroports de Paris-val (ADP) közösen új pályázati lehetőséget hirdetett, repterek és az utazás biztonságát elősegítő innovatív megoldásokat fejlesztő cégek számára. A pályázatra olyan innovatív megoldásokkal rendelkező startupok /scale-upok jelentkezését várják, amelyek repterek, és általában az utazás biztonságát segítik elő. A kiválasztott vállalatok a nagy nemzetközi repülőterek egyikén mutathatják be megoldásaikat, valamint befektetési és mentoring lehetőségekhez is jutnak.

Ambassade de Hongrie à Paris – Magyarország Nagykövetsége, Párizs

 Jelentkezési határidő: május 20.

 

  1. Virtuális térben rendezik meg az ország első üzleti agilis konferenciáját

https://ivsz.hu/esemenyek/virtualis-terben-rendezik-az-orszag-elso-uzleti-agilis-konferenciajat/

A vezetővel kezdődik a változás – ez a mottója az új üzleti konferenciának, mely a vírushelyzet dacára május 15-én várja tapasztalatcserére a vállalati közép és felsővezetőket. A krízishelyzetben is fejlődni vágyók egyedülállóan válogatott témákkal és előadókkal találkozhatnak: az egész hazai szakma megmozdult a rendezvényre.

 

  1. Mibe kapaszkodhatnak a vállalatok?

https://www.vg.hu/velemeny/vg-paholy/mibe-kapaszkodhatnak-a-vallalkozasok-2-2233902/

A kis- és középvállalatokat a koronavírus-járvány okozta recesszió fokozottan sújtja, hisz üzleti profiljuktól függően jó ideje megszorításokkal, leépítésekkel kénytelenek számolni. Az államok különböző segélyekkel, kedvezményekkel, mentőcsomagokkal igyekeznek megelőzni a cégbezárásokat, a munkahelyek megszűnését. Magyarországon sincs ez másképp, nem egészen egy hónap alatt öt akciótervrészletet is bejelentett a kormány a gazdasági krízis orvoslására. Kérdés, hogy ezek milyen módon képesek hozzájárulni a kkv-k túléléséhez.