1. SMART 2020 címmel online rendezvényt szervez az IVSZ

https://ivsz.hu/esemenyek/smart-2020/

A koronavírus-járvány hazai fejleményei következtében a SMART-ot idén online platformra költöztetik május 26-27-28-án. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett 3 napos rendezvényen 20 előadó, élő moderációk, workshopok, panelbeszélgetések, kiscsoportos beszélgetések várják az érdeklődőket. Interaktív beszélgetési lehetőség nyílik a digitális bizalomról, a koronavírus járvány okozta kihívásokról, megoldásokról és a további lehetőségekről, a gazdaságra, társadalomra és egyénre vonatkozó hatásairól. A részvétel ingyenes, regisztrációhoz kötött.

  1. Az EU-Startups által 10 legjobbnak tartott online hackathon alatt született koronavírus-megoldása

https://www.eu-startups.com/2020/05/10-innovative-coronavirus-solutions-created-during-online-hackathons/

Az utóbbi időben rohamosan megnőtt a koronavírus témájú online hackathonok száma. Ennek következményeképp a EU-Startups összegyűjtötte a 10 legjobb innovációt, melyek az online eseményeknek köszönhetően születtek. Olyan ötleteket mutatnak be, amelyeket már létező startupok fejlesztettek ki, vagy újonnan megalapult csapatoktól származnak.

  1. Ha digitálisan összefogunk, együtt bármire képesek vagyunk

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/ha-digitalisan-is-osszefogunk-egyutt-barmire-kepesek-vagyunk?fbclid=IwAR23FhCcIjGSDznDTnyqGoy_uk4FrcmZOMbw6vfhKLrBEzjhjo3W5vYZEd4

A Magyar Telekom összefogva az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére a Digitális Jólét Program (DJP) koordinálásában megvalósuló Digitális Összefogással, valamint a Révész Máriusz által irányított, Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoporttal, több mint 600 darab okostelefont indított útjára.

 

  1. Az Európai IP Helpdesk webinárt szervez szellemitulajdon a biotechnológiában témában

https://nkfih.gov.hu/hivatalrol/hazai-nemzetkozi-rendezvenyek/covid-19-kulonkiadas?fbclid=IwAR2rnCB3cl7oWdoFMJ4WEM9gk7fexH37ZreBaNOQFEC7GXyHOd51ITVKCUw

Az Európai IP Helpdesk webinárja különösen azoknak szól, akik részt vállalnak a COVID-19 elleni jelenlegi küzdelemben, bemutatva számukra a biotechnológia területén sikeresen alkalmazott szellemi tulajdon stratégiák legújabb példáit, valamint e dinamikusan változó időkben alkalmazható gyorsított engedélyezési csatornákat.

A webinár időpontja: 2020. május 14.