1. Digitalk: digitális átalakulás és marketing

https://ivsz.hu/esemenyek/digitalk-webinar-digitalis-atalakulas-es-marketing/

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) május 12-én nyilvános webinárt tart digitális átalakulás és marketing témában. A webinárral egybekötött podcast felvételen többek között arra keresik a választ, hogy a hazai vállalatok és marketing vezetői hogyan reagáltak a váratlan és villámgyors változásra és mennyire képesek a digitalizációt segítségül hívni az üzletmenet fenntartására. A résztvevők bátran feltehetik kérdéseiket írásban a beszélgetés alatt, a végén pedig vendégeink megválaszolják azokat.

  1. Az európai startup ökoszisztéma legjobb webinárjai a héten

https://sifted.eu/articles/webinars-european-startups/

A koronavírus világjárvány széleskörű globális hatással volt a rendezvényekre, így az európai technológiai ágazatban is jelentős változások következtek be. A startupok, a befektetők, a közösségépítők és más szervezetek a fizikai helyett a digitális felé mozdultak el, és webes szemináriumokon keresztül szervezett beszélgetéseket és workshopokat tartanak, hogy a bizonytalan időkben is segítsék az ökoszisztéma tagjait. A sifted.eu listát készített az európai startup ökoszisztémában zajló közelgő webináriumokról.

  1. Megkezdődött az újraindulás szakasza

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/mar-megkezdodott-az-ujraindulas-szakasza-2-2243845/

A munkaerő-közvetítő cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újrakezdésben. Válság idején egyfajta gazdasági indikátorként működnek. Magyarország piacvezető HR-szolgáltatója, a Prohuman Kft. stratégiai megállapodást kötött a Külgazdasági és Külügyminisztériummal (KKM). A cégen keresztül a kormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség és a KKM is könnyen prompt információkhoz juthatnak a munkaerőpiac aktuális helyzetéről.

  1. Válsághelyzet vagy innovációs lehetőség?

https://www.facebook.com/events/2262567607371880/

A Budapesti Corvinus Egyetemen működő Budapest Business Club online előadást szervez, melyen az FMCG szektor szemszögéből vizsgálják a koronavírus által felmerülő nehézségeket. Az előadásra két hazai piacvezető vállalatot hívtak meg, akik jelen helyzetben nagyon sok újítást vezettek be, valamint adományokkal segítették a rászorulókat. Az Unilevertől Németh-Harmati Gréta, Employer Branding vezető csatlakozik a beszélgetéshez, a Marsot pedig Stadinger Júlia, a vállalat P&O Business Partnere fogja képviselni.