#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.05.12.

 

  1. A kényszerű lépések elősegítik a KKV szektor fejlődését

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/a-kenyszeru-lepesek-elosegitheti-a-kkv-szektor-fejlodeset-2240119/

A koronavírus-járvány következtében sok vállalat kényszerült teljesen új, digitális alapokra kell helyeznie a működését rövid idő alatt, ami nehézséget okozhat, ha korábban nem történt ilyen irányú fejlesztés, felkészülés. A K&H Bank ezért összegyűjtötte azokat az eszközöket, amelyek nemcsak most hasznosak, de hosszú távon is megtérülnek.

 

  1. Több, mint 450 ötlet és projektjavaslat érkezett a COVIDEA pályázatra

https://startuponline.hu/tobb-mint-450-otlet-es-projektjavaslat-erkezett-a-covidea-palyazatra/

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által hirdetett pályázat célja a koronavírus által előidézett rendkívüli helyzetben a járvány leküzdését és az új kihívások kezelését segítő elképzelések, megoldások gyűjtése volt, témától és szakterülettől függetlenül. A felhívás a vártnál is nagyobb érdeklődést váltott ki: a május 7-i beadási határidőig magánszemélyek, kis- és középvállalkozások, illetve kutató-fejlesztő intézmények 458 ötletet és projektjavaslatot nyújtottak be.

 

  1. A virtuális B2B találkozók forradalmasíthatják az üzletfejlesztést

https://hepa.hu/hirek/A%20virtu%C3%A1lis%20B2B%20tal%C3%A1lkoz%C3%B3k%20forradalmas%C3%ADthatj%C3%A1k%20az%20%C3%BCzletfejleszt%C3%A9st

2020. május 7-én került megrendezésre az első virtuális, közép-európai technológia transzfert elősegítő üzletember találkozó. A „Technológiaátadás fellendítése Közép-Európában” címmel meghirdetett találkozó az Interreg CENTRAL EUROPE transznacionális program támogatásával megvalósuló Ketgate projekt egyik első rendezvénye volt. A Ketgate célja a vállalkozások és tudomány közeledésének elősegítése, és ezáltal a vállalkozások versenyképességének növelése, valamint a kutatóintézetek számára bevétel generálása. Közel 25 országból regisztráltak az érdeklődők.

 

  1. Több, mint 350 felajánlás a Digitális Összefogás akcióban

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/koronavirus-mar-tobb-mint-350-felajanlas-a-digitalis-osszefogas-akcioban?fbclid=IwAR0_Ngr5396Q6K3SOrvImVtztfW_UGt-uGQxmkx7nzdJAj3XnNs2Q9IPRhE

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a koronavírus okozta nehézségek leküzdésére, enyhítésére hívta életre az Digitális Összefogást, amelynek kiemelt célja a digitális munkarendben tanuló diákok, az otthonról dolgozó munkavállalók és az idősek segítése. Az akció márciusi elindítása óta felajánlott eszközök, szolgáltatások és alkalmazások becsült piaci értéke elérheti a 30 milliárd forintot.