#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.05.14.

 

  1. Állami segítség a kkv szektornak

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/allami-segitseg-a-kkv-szektornak-2253036/

A „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása” című felhívások, több, mint 50 milliárd forint értékben segítik mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztéseket. A vállalkozások a támogatási kérelmeket a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) és a Versenyképes Közép-Magyarország operatív program (VEKOP) keretében nyújthatják be.

A kérelmek leadási határideje 2020. május 29.

 

  1. A MEDICA kiállítás iránt érdeklődő startupok jelentkezését várja a HEPA

https://hepa.hu/hirek/R%C3%A9szv%C3%A9teli%20felh%C3%ADv%C3%A1s%20az%20eg%C3%A9szs%C3%A9gipar%20legnagyobb%20ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s%C3%A1ra

2020. november 16 és 19 között kerül megrendezésre az egészségipar legnagyobb kiállításaként számontartott MEDICA kiállítás. A Düsseldorfban megrendezésre kerülő rendezvényen az egészségipar összes területe képviselteti magát, mely a világ minden részéről vonzza a látogatókat. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az előző évi kiállításon 15 cég számára biztosított részvételi lehetőséget egy 144 m2-es nemzeti standon, melyet idén is hasonlóan szeretne megvalósítani az ügynökség.

Jelentkezési határidő 2020. június 30.

 

  1. Sikeresen zárult a Crafts Code Projekt első szemináriuma

https://www.interregeurope.eu/craftscode/

Véget ért a 2 napos Crafts Code projekt keretében megrendezett első online interregionális tematikus szeminárium. Először a digitalizáción, a fenntarthatóságon, a kézművesség és a turizmus szinergiáján volt a hangsúly, majd a résztvevő partnerországok jó gyakorlatainak bemutatásán volt a főszerep. Magyarország jó gyakorlataként, Panyi Zsuszi mákgubó online mentoring programjával mutatkozott be, mellyel hatalmas sikert aratott.

 

  1. Új időpontban tartják a FinTechShow 20/20-at

https://fintechzone.hu/fintechshow2020

A koronavírus-járvány megfékezésével kapcsolatos kormányzati bejelentés következtében módosították a FinTechShow 20/20 eredeti időpontját, így 2020. október 13-én lesz megtartva a rendezvény. A FinTechShow a technológiára, a szabályozói kihívásokra, a felhasználói igényekre reflektáló legújabb digitális pénzügyi megoldások, véleményvezér ötletek és szakértői értekezések színtere.