#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.05.15.

 

  1. Visa Fast Track program a fintech iparág globális növekedéséért

https://startuponline.hu/visa-fast-track-program-a-fintech-iparag-globalis-novekedeseert/

A fintech cégek a járvány kialakulását követően egyre nagyobb figyelmet kaptak, hisz az emberek kénytelenek voltak otthonról intézni pénzügyeiket. A Visa, Fast Track programjával, több mint 140 fintech cégre bővítette ki a fintech közösséget. A Fast Track lehetővé teszi az új és a már működő vállalkozások számára a Visa hálózat sebességének, biztonságának, megbízhatóságának és méretének kihasználását, a gyors elindulás és működés érdekében. A program kulcsrakész hozzáférést biztosít a Visa ökoszisztéma-partnereihez, az online licencekhez, a Visa API-khoz, széles körű piacra lépési eszközkészletekhez, online oktatáshoz és szakértői tanácsokhoz is, amelyek segítséget nyújtanak a fintech vállalkozások számára üzleti tevékenységük fejlesztésében.

 

  1. Virtuális térben rendezik az ország első üzleti agilis konferenciáját

https://ivsz.hu/esemenyek/virtualis-terben-rendezik-az-orszag-elso-uzleti-agilis-konferenciajat/

Hogy lehet hatékonyan céget vezetni korona vírus idején, amikor minden bizonytalan? Az utóbbi években egyre több cég áll át agilis működésre, mely hatalmas változást hoz a szervezetek életében és komoly feladatot ad a vezetőknek, mely a jelenlegi helyzetben hatványozottan igaz. A krízishelyzetben is fejlődni vágyók válogatott témákkal és előadókkal találkozhatnak a május 15-én megtartott VIRTUAL AGILE COMMUNITY OF PRACTICE – Az agilis vezetők hazai fóruma című konferencián.

 

  1. Online formában rendezik meg a „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt

https://technology-business-cooperation-days-2020.b2match.io/?fbclid=IwAR3prsPmrW30zgKjUxZqsmVshuTO6FBQ9E_myQ3itHofv3cTyc2UQ3E1794

Az Enterprise Europe Network támogatásával a 2020-as HANNOVER MESSE lemondása ellenére is megrendezik a műszaki és üzleti együttműködések létrejöttét célzó „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt. Az online felületen lezajló rendezvény folyamán betekinthetünk az ipar 4.0 és az okos gyárak megoldásaiba, a fenntartható energia és az energiahatékony termelési technológiai folyamatokba.

 

  1. Megjelent a Digitális Krónika 5.száma

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/megjelent-a-digitalis-kronika-5-szama

A digitális gazdaság és a digitális megoldások jelentős szerepet töltöttek be a koronavírus-járvány kezelésében. Hozzáadott értéket teremtettek, és azonnali megoldásokat tudtak nyújtani a felmerült problémák kezelésére. A következő időszak legnagyobb kihívása a gazdaság újraindítása lesz, ezért Digitális Jólét Program KÖRKÉP című rovatában összegyűjtötte, hogy milyen új megoldások, szabályozások segíthetik a gazdaság élénkítését, az érintett iparágak újraélesztését.