1. Vállalkozásfejlesztő online kurzusok a LiftUP londoni csapatától

https://startuponline.hu/vallalkozas-fejleszto-kepzes-online-kurzusokkal-a-liftup-londoni-csapatatol/

A Nemzeti Tehetség Központ által működtetett Londoni Tehetség Központ vállalkozásfejlesztő tréningeket hirdetett, melyeknek célja a fiatalok ösztönzése saját vállalkozásuk elindítására, fejlesztésére, illetve a kiemelkedő üzleti lehetőségekkel rendelkező projektek felkarolása. A résztvevők szakmai támogatást kapnak ötleteik megvalósításához, a csapatuk kialakításához, üzleti terveik elkészítéséhez és a célpiacuk meghatározásához.

Jelentkezési határidő: 2020. május 21.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://forms.gle/ZjLmqykfhw8mrQ8S7

  1. Több tízezer embert támogat a Design Terminal a vírushelyzetben

https://startuponline.hu/tobb-tizezer-embert-tamogat-a-design-terminal-a-virushelyzetben/

A Design Terminal a járvány által kialakult nehéz helyzetre tekintettel virtuális képzésekkel, ötletversenyekkel és pénzadományokkal segítette a startupokat, a kis- és középvállalkozásokat, valamint a nehéz helyzetbe kerülő társadalmi csoportokat. Négy részes, közszolgálati jellegű Facebook videósorozatukat közel 27 ezren tekintették meg, melyből több mint 20 ezren jelentkeztek is virtuális mentorprogramukra, továbbá 2,5 millió forintnyi adományt is felajánlottak a krízis kezelésére.

  1. Széchenyi Kártya Program: Új hitelmegoldások a kkv-k számára

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/olcso-forrasok-a-kkv-k-szamara-2256450/

A mai naptól elérhetőek a Széchenyi Kártya Program új hitelei a kis- és középvállalkozások számára. Az új megoldásokat azzal a céllal indították útjára, hogy az eddigieknél nagyobb állami támogatástartalomnak köszönhetően a kedvező kamatozású termékek révén mérsékeljék a járvány gazdasági hatásait. A program a túlélés lehetőségét biztosíthatja a nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak.

  1. A koronavírus gazdasági és kereskedelmi hatásairól készített hírösszefoglalót a HEPA

https://hepa.hu/hirek/A%20koronav%C3%ADrus_gazdas%C3%A1gi%20%C3%A9s%20kereskedelmi%20hat%C3%A1sai

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség összeállította a koronavírus gazdasági és kereskedelmi hatásait bemutató hírösszefoglalót, melyet szakértő munkatársaik, partnereik naprakész és friss információkról való tájékoztatása érdekében minden héten elkészítenek.