1. Egy kis gyógyír a vírushelyzetre: Közösségi zeneszerzés a Phonic Chat platformján

https://fidelio.hu/jazz-world/ujabb-virus-terjed-de-ettol-nem-kell-felnunk-155191.html?fbclid=IwAR0kyUQlxbg-VD_xGWPBYuUplqjKVTpFvHpKh83SzjS2J72aMret50xWzyQ

A StartUp Europe Awards Hungary verseny Music kategóriájának nyertes startupja, a Phonic Chat a Modern Art Orchestra (MAO) projektjét segíti. Fekete-Kovács Kornél, a MAO művészeti vezetője, kilenc hangot indított útjára a világban. Tíz zeneszerzőt kért fel, hogy komponáljanak rövid művet a hangokból, majd küldjék tovább más zeneszerzőknek. A vírus terjedését, ezzel a zenei analógiával szeretnék modellezni. A Phonic Chat ezt az egyedülálló közösségi alkotási folyamatot a zenészek számára kezelhetővé és a közönség számára is elérhetővé teszi egy integrált, online platform fejlesztésével.

 

  1. HEPA Exportőrök Klubja Online – Pályázati támogatások válságkezelés idején

https://hepa.hu/hirek/HEPA%20Export%C5%91r%C3%B6k%20Klubja%20Online%20-%20P%C3%A1ly%C3%A1zati%20t%C3%A1mogat%C3%A1sok%20v%C3%A1ls%C3%A1gkezel%C3%A9s%20idej%C3%A9n

HEPA Exportakadémia programkínálata 2020-ban, a koronavírus-járvány következtében kialakuló válság hatásainak kezelésére fókuszál. A havi rendszerességű, exkluzív előadók bevonásával, exportot érintő témákkal megszervezett kapcsolatépítő rendezvénysorozat a HEPA Exportőrök Klubja mostantól az online térben lesz elérhető! A heti előadások minden szerdán 14 órától élőben követhetőek.

A heti téma: Pályázati támogatások válságkezelés idején 

  1. Válság állóbbak a magyar cégek, mint egy évtizede

https://startuponline.hu/valsag-allobbak-a-magyar-cegek-mint-egy-evtizede/

A magyarországi vállalatok hatékonyan reagáltak a koronavírus okozta válságra, a helyzet pedig hosszútávú pozitív változásokat is eredményezett. A cégek jelentős részénél nagymértékű digitális átállás indult el. A vállalatoknak újra kell gondolniuk a szervezeti működésüket. A StartUp! Online összegzést készített a különböző gazdasági területeket ért változásokkal kapcsolatban.

  1. Portfolio online konferencia: Koronavírus a nagyvállalati IT-piacon

https://ivsz.hu/esemenyek/koronavirus-a-nagyvallalati-it-piacon-portfolio-online-konferencia/

2020. május 20-án kerül megrendezésre a Portfolio új online eseménysorozatának következő eseménye, melynek címe „Koronavírus a nagyvállalati IT-piacon”! A koronavírus-járvány az IT-piacon is rengeteg változást hozott. Bár a járvány kirobbanása idején home office-ba vonult a cégek nagyrésze, sok cég azonnal leállította a nem létfontosságú IT-fejlesztéseit. Mit lépnek a legnagyobb beszállítók, merre érdemes most továbblépni az IT-cégeknek? A hazai IT-piac meghatározó szereplői és véleményvezérei beszélgetnek minderről az online konferencián.