1. Tőkebevonási lehetőségekkel is gyorsítja az agrár digitalizációs folyamatokat a NAK

https://startuponline.hu/tokebevonasi-lehetosegekkel-is-gyorsitja-az-agrar-digitalizacios-folyamatokat-a-nak/

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal együttműködésében létrejött NAK TechLab program második alkalommal került megrendezésre. Az agrár startupokat és befektetőket összekötő eseményen hat agrárinnovációs startup mutatkozott be. A rendezvény startupokat köt össze hazai tőkealapokkal, mely hosszútávon kedvezően hat a hazai agrárium digitális modernizációjára.

  1. Nagyon kevés a tartalék a fővárosi vállalkozásoknál

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/nagyon-keves-a-tartalek-a-fovarosi-vallalkozasoknal-2262147/

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a koronavírus-járvány kialakulása óta figyelemmel kíséri a hazai gazdasági környezet változásait és a kis- és középvállalkozások reakcióit, hogy támogassa a vállalkozásokat és minimalizálja veszteségeiket. A BKIK kutatást készített a budapesti vállalkozások körében a vírus következtében kialakuló válság hatásaival kapcsolatban. A felmérés emellett a szükséges állami támogatásokra is kitért, illetve, hogy milyen lenne a fogadtatása a BKIK által kidolgozott gazdasági javaslatcsomagnak.

  1. Startup Crisis témájú ingyenes webinar egyesült államokbeli előadókkal

https://ivsz.hu/esemenyek/learn-ask-from-usa-tech-leaders/

A Startup Crisis témájú ingyenes webinaron az USA-ból érkezett top előadók a koronavírus okozta gazdasági válság és a jelenleg kialakult helyzet megoldásairól beszélgetnek. Ez a tudásmegosztó workshop mindenkinek és minden iparág számára előnyös, és tudja majd alkalmazni a technológiai szakértők perspektíváit a szervezetében. A tech szakértőkkel való panelbeszélgetések után kérdések feltételére is van lehetőség.

Időpont: 2020. május 21.  

 

  1. A munkaerő-piac helyzetéről nyilatkozott Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke

https://mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2020-05-19_06-00-00&enddate=2020-05-19_09-00-00&ch=mr1&fbclid=IwAR0JImYiPCIuQjMmgG_7uUJTaXpxPxTqYMvEyF9VDxfXCx9SXwhMeRdpj1U

A BVK kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska, mint munkaerő-piaci szakértő arról nyilatkozott a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában, hogy jelenleg milyen állapotban van a hazai munkaerő-piac és milyen új kihívásokat hozott a járványhelyzet.

A teljes beszélgetés 8 óra 24 perctől visszahallgatható a linken keresztül.