1. Megváltoztatja az autósok mindennapjait az Amodo

https://startuponline.hu/megvaltoztathatja-az-autosok-mindennapjait-a-amodo-altal-fejlesztett-applikacio/

A Lead Ventures ezúttal egy 3 millió eurós befektetést hajtott végre a közép-kelet-európai régióban. A scaleupok finanszírozására specializálódott kockázati tőketársaság az Amodo insurtech startup fejlődését segíti. A vállalkozás az autósok hétköznapijait és a biztosítótársaságok jövőjét könnyíti az általuk fejlesztett felhasználás alapú biztosítások bevezetését támogató telematikai platformmal, melyet már világszerte több neves biztosítótársaság is használ.

  1. A HEPA közreműködésével virtuális konferenciát tartanak a járműiparban bekövetkezett változásokról

https://hepa.hu/hirek/Virtu%C3%A1lis%20konferencia%20a%20j%C3%A1rv%C3%A1nyhelyzet%20hat%C3%A1s%C3%A1r%C3%B3l%20K%C3%B6z%C3%A9p-%20%C3%A9s%20Kelet-Eur%C3%B3pa%20j%C3%A1rm%C5%B1ipari%20besz%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3ira

2020. június 3-án kerül megrendezésre a CIB Bank, a Top Tier Consultants, a Magyarok a Piacon Klubés a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége(MAJOSZ) közös szervezésében egy rendhagyó konferencia, mely a járványhelyzet következtében online térbe kényszerült. Az esemény a koronavírus Közép- és Kelet-Európa járműipari beszállítóira gyakorolt hatását vizsgálja. A konferencián előad Nestor Andrea, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kül- és vállalati kapcsolatok igazgatója „A HEPA exportfejlesztési eszközei Covid környezetben címmel.

Jelentkezési határidő: 2020. május 27.

 

  1. 3,85 milliárdos keretösszeggel kezdődhet az ITM Zöld nemzeti bajnokok programja

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/385-milliardos-keretosszeggel-kezdodhet-a-zold-nemzeti-bajnokok-program-2274294/

Az Innovációs Technológiai Minisztérium (ITM) bejelentette, hogy júniusban kezdődhet meg a 3,85 milliárd forintos keretösszeggel gazdálkodó, a magyarországi zöld gazdaságot ösztönző Zöld nemzeti bajnokok program. A felhívás várhatóan a zöld gazdaságokhoz kapcsolódó beruházásokat és fejlesztéseket 50 százalékos arányban támogatja.

  1. A Ford mérnökei a virtuális valóságban dolgoznak együtt

https://startuponline.hu/a-ford-mernokei-a-virtualis-valosagban-dolgoztak-egyutt/

A koronavírus következtében a Ford is kénytelen volt szüneteltetni az autógyártást, a járművek tervezése azonban szakadatlanul folyt. A Ford dizájnerei a karantén ideje alatt egy virtuális formatervező stúdióban fejlesztették ki az új modelleket. A VR-szemüvegeik segítségével virtuális térben tudtak egymás mellett dolgozni, fejleszteni a számítógép által generált járműveket.