1. A Telekom is segíti a kisvállalkozásokat

https://startuponline.hu/a-telekom-is-segiti-a-kisvallalkozasokat/

A Telekom Hello Biznisz Klub egy olyan szakmai közösségi kezdeményezés, amely a kis- és középvállalkozásoknak digitális tudást, online megjelenési lehetőséget és új partnerséget biztosít a digitalizációban és a járvány által megváltozott helyzetben. Elsődleges céljuk, hogy bemutatkozási platformot biztosítsanak a KKV-knak, ahol potenciális ügyfeleik és üzleti partnereik megismerkedhetnek velük.

  1. Új nevet kapott a CEBIT Australia IT kiállítás

https://hepa.hu/hirek/Megjelen%C3%A9si%20lehet%C5%91s%C3%A9g%20a%20meg%C3%BAjult%20ausztr%C3%A1liai%20IT%20ki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1son

2020. november 17-18-án megrendezésre kerül a korábbi években CEBIT Australia néven futó informatikai expó. A kiállítás SMB Digital néven, némileg megváltozott profillal kerül megrendezésre Sydneyben. Az idén megrendezett eseményen a szervezők nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a kis- és középvállalatokra. A két napos B2B rendezvény egész Ausztráliából vonzza az informatikai döntéshozókat a kis- és középvállalkozásoktól a startupokig.

  1. Bővül a Pénzügyminisztérium beruházásösztönző programja

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/bovul-a-penzugyminiszterium-beruhazasosztonzo-programja-2275041/

Varga Mihály bejelentette, hogy a Pénzügyminisztérium a koronavírus következtében kialakuló gazdasági károk enyhítése és a gazdaság újraindítása érdekében kibővíti a Nagyvállalati Beruházási Támogatást. A magyar vállalkozások könnyített feltételekkel és kibővített körben igényelhetnek támogatást a fejlesztéseikhez.

  1. A bizonytalan helyzetben kiemelten szükség van üzleti tervre

https://startuponline.hu/a-bizonytalan-helyzetben-kiemelten-szukseg-van-uzleti-tervre/

A koronavírus okozta egészségügyi vészhelyzet kezelése érdekében kedvező feltételekkel állami hitel- és garanciaprogramok indulnak. A Magyar Nemzeti Bank, az Eximbank és a Magyar Fejlesztési Bank 4 hitelprogramot, 3 garanciaprogramot és 3 tőkeprogramot hozott létre. A programok zöme csak idén év végéig vehető igénybe a válsággal sújtott cégek stabilitásának és likviditásának biztosítására.