#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.06.02.

 

  1. Klasztereknek szóló B2B eseményt szervez az Enterprise Europe Network

https://hepa.hu/hirek/Klasztereknek%20is%20sz%C3%B3l%C3%B3%20B2B%20esem%C3%A9nyt%20szervez%20az%20EEN

HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az Enterprise Europe Network a 2020. június 10-12. között megrendezésre kerülő “Cluster-to-Cluster Meeting & Innovate&Match” B2B találkozóra hívja fel az érdeklődők figyelmét. A rendezvény témái: a vízipari növekedés, a digitális növekedés és a fenntartható fejlődés. Az esemény első napja kifejezetten klasztereknek szól, míg a második és harmadik napon cégek, egyetemek, kutatóközpontok is bekapcsolódhatnak a találkozókba. A részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2020. június 8.

 

  1. A BME kiválóságai ismertették innovatív kutatásaikat

https://startuponline.hu/a-bme-kivalosagai-ismertettek-innovativ-kutatasaikat/

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai 18 szekcióban ismertették az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) támogatásával elért tudományos eredményeiket. A múlt évben a Műegyetem közel 200 hallgatója, fiatal oktatója nyerte el a felsőoktatási kiválóságai támogatására alapított ösztöndíjat. Idén 2020. június 30-ig pályázhatnak az alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló hallgatók, valamint a posztdoktorok, fiatal oktatók és kutatók.

 

  1. A bérletidíj csökkentését javasolja az önkormányzatoknak a BKIK

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/a-berleti-dij-csokkenteset-javasolja-az-onkormanyzatoknak-a-bkik-2290545/

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a koronavírus-járvány negatív hatásainak enyhítésére és a gazdaság újraindítása érdekében azt javasolja a fővárosi és kerületi önkormányzatoknak, hogy a kereskedelmi egységek forgalmának visszaesésével arányosan csökkentsék a kereskedelmi célú ingatlanok bérletidíját a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások részére.

 

  1. Az MVM Edison startup verseny kihirdette nyerteseit

https://startuponline.hu/innovativ-rollertolto-virtualis-malacpersely-blockchain-alapu-megujulok-gyozteseket-hirdetett-az-mvm-edison-2020/

Az MVM (Magyar Villamos Művek Zrt.) Csoport idén negyedik alkalommal rendezte meg az EDISON startup versenyt, melyre 220 pályázat érkezett. Az MVM Csoport az ígéretes és piacképes fejlesztéseket kívánja felkutatni. Az innovatív ötletek közül a szakmai zsűri választotta ki a hét legjobb csapatot, akik többhetes online képzési programon vehetnek részt. Az első három helyezettnek pedig lehetősége lesz, hogy akár 50 millió forint értékű magvető befektetéshez jusson az MVM Csoporttól.