1. „Kanapé pitch és befektetői találkozó” a Tőkeportál szervezésében

https://www.facebook.com/events/524208695129870/

A mai nap 17 órakor kerül megrendezésre a Tőkeportál „Kanapé pitch & befektetői találkozó” című rendezvénysorozatának következő online eseménye, mely a hazai startup-ökoszisztémát érintő aktuális kérdéseket taglalja. A találkozó eheti vendége Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke lesz.
A regisztráció ingyenes: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tJ0rduiqqTIvHtaP9zC6RBQLUeV-uuvUoeam?fbclid=IwAR25qXKlcDwrAPJ2oqFzLqTeCgV9NB0OXrrGxoT9-1LUKCByqetvg8_ZOnc

 

  1. Ötvenmilliárd forintos keretre pályázhatnak a vállalkozások

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/otvenmilliard-forintos-keretre-palyazhatnak-vallalkozasok-2290200/

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett, összesen több mint 50 milliárd forint keretösszegű felhívásra 2020. május 29-től pályázhatnak az vállalkozások. „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című akcióterv célja a munkahelyek megtartása, újak teremtése. A felhívásra az ország minden pontjáról lehet pályázni, így nemcsak a vidéki, hanem a Pest megyei vállalkozások is fejlesztési forrásokhoz juthatnak.

  1. Innovatív képzéseket indítanak a szakképzési centrumok

https://startuponline.hu/innovativ-kepzeseket-inditanak-a-szakkepzesi-centrumok/

Elindult a Széchenyi 2020 program „A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések” című projektje, melyet az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) kilenc szakképzési centrummal együttműködve valósít meg. A projekt célja a szakképzés átalakításának támogatása és az Ipar 4.0 technológia használatára felkészítő képzési rendszer kialakítása, a megfelelő munkaerő biztosítása.

  1. A NAV új alkalmazása véget vethet a papírszámlák korszkának

https://kamaraonline.hu/a-nav-uj-alkalmazasa-veget-vethet-a-papirszamlak-korszakanak/?fbclid=IwAR2obfbcjLWGDhQ-Ym97KUHihjzVwTLcW4ntxw6UGTnqD_OzmP5MB2E1eQo

 Európában egyedülálló újítással segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfeleit: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával. A zökkenőmentes átállás július 1-től szeptember 30-ig tart majd. A NAV új fejlesztése az Európai Unióban egyedülálló szolgáltatást nyújt a magyar adóhivatal ügyfeleinek, hiszen Magyarország adóhatósága az egyetlen, aki mobilon is működő, ingyenes számlázó programot fejlesztett az adózóknak.