1. Megkötötték a Digitális Jólét Tőkeprogram első szerződését

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/megkotottek-a-digitalis-jolet-tokeprogram-elso-szerzodeset

2020.június 2-án Budapesten megkötötték a Digitális Jólét Tőkeprogram első szerződését, amely 450 millió forint kockázati tőkebefektetéshez juttatja a Floor99 PropTech Fejlesztő Kft.-t. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tőkeprogram keretében mostanáig majdnem 700 millió forint befektetésről döntött, így hamarosan újabb megállapodások jöhetnek létre.

 

  1. Döntés született a vállalkozások fejlesztéseinek támogatásáról

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/dontes-szuletett-a-vallalkozasok-fejleszteseinek-tamogatasarol-2297175/

Több, mint 33 milliárd forint keretösszegű pályázat segíti a vállalkozások technológiai megújulását. A felhívás célja olyan fejlesztések támogatása, amelyek a munkahelyek megtartását és új munkahelyek teremtését segítik. A mikro-, kis- és középvállalkozások 2020. május 29-től adhatják be támogatási kérelmeiket.

  1. Virtuális térben kerül megrendezésre a „Knowledge To Money” nap

https://hepa.hu/hirek/Virtu%C3%A1lis%20t%C3%A9rben%20ker%C3%BCl%20%20megrendez%C3%A9sre%20a%20%22Knowledge%20To%20Money%22%20nap

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Enterprise Europe Network magyarországi konzorciumvezető partnereként 2020. június 9-én rendezi meg a következő Knowledge To Money napot, mely a járványhelyzetre figyelemmel online formában valósul meg. Az eseményen valós vállalati innovációs projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői és tőkebefektetők. A vállalatvezetők, projekt gazdák azonnali visszajelzéseket, tanácsokat, fejlesztési javaslatokat kapnak a bemutatott üzleti modelljükről.

A rendezvény ingyenes, regisztrációhoz kötött: https://www.eventbrite.com/e/knowledge-to-money-club-online-2020-06-09-tickets-106914159128?aff=erelexpmlt

  1. Sikeresen zajlott le a rendhagyó SMART 2020 konferencia

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/sikeres-volt-a-rendhagyo-smart-2020-konferencia

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által szervezett SMART Konferencia az idei évben a virtuális térbe költözött és interaktív módon tárta fel a digitális bizalom, a koronavírus-járvány okozta kihívások, megoldások és a további lehetőségek gazdaságra, társadalomra és egyénre vonatkozó hatásait. A rendezvény három napja alatt 20 neves előadó vett részt. A látogatók élő moderációval és azonnali kérdésfeltevések lehetőségével workshopokon, meetup-okon, panelbeszélgetéseken és networking eseményeken is részt vehettek.