#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.06.05.

 

  1. Nem mindegy, hogy milyen konstrukciót választ egy kkv

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/nem-mindegy-milyen-konstrukciot-valaszt-egy-kkv-2300064/

A koronavírus-járvány következtében kialakul válsághelyzet mérséklésére egyre több állami támogatású program indult a bankoknál. A Világgazdaság cikkében összefoglalja, hogy feltételek és paraméterek tekintetében melyik támogatás mit kínál. Választ kaphatunk, hogy vállalkozásunk számára melyik konstrukció lenne a legmegfelelőbb: az NHP Hajrá, a Széchényi Kártya Program vagy az MFB-hitel?

 

  1. Magyar startup agrárinnovációs megoldását tesztelik a szarvasmarhafarmon

https://startuponline.hu/magyar-startup-agrarinnovacios-megoldasat-tesztelik-a-szarvasmarhafarmon/

A Bonafarm Csoport a speciális távfelügyeletei rendszerét teszteli a Baranya megyei csípőteleki szarvasmarhatelepen. Az Okosfarm startup fejlesztésével a trágyakezelés monitorozási lehetőségeit vizsgálják. Az innovációt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal startupokat támogató, NAK TechLab nevű inkubációs program keretében mutatták be.

 

  1. A HEPA összefoglalója a koronavírus gazdasági és kereskedelmi hatásairól

https://hepa.hu/hirek/A%20koronav%C3%ADrus%20gazdas%C3%A1gi%20%C3%A9s_kereskedelmi%20hat%C3%A1sai

Megjelent a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség heti hírösszefoglalója a koronavírus gazdasági és kereskedelmi hatásainak bemutatásáról, melyet szakértő munkatársaik minden héten elkészítenek partnereik naprakész és friss információkról való tájékoztatása érdekében.

 

  1. Tudatos felkészülés a generációváltásra

https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/online-penzugy/tudatos-felkeszules-a-generaciovaltasra/1088/attekintes

A Hiventures és a Portfolio együttműködésében egyedülálló online eseménysorozat indul, hogy naprakész információval lássa el a magyar cégeket. Az online konferenciasorozat második eseménye június 11-én kerül sorra a „Tudatos felkészülés a generációváltásra – válsághelyzetben” is címmel kerül megrendezésre. A magyar gazdaság jövőbeli sikerének és versenyképességének kulcsa, hogy a hazai tulajdonban lévő kis- és középvállalatok hogyan birkóznak meg a fennmaradásukat veszélyeztető kihívásokkal, többek között a generációváltással.