1. Megmozgatja a vállalkozások fantáziáját az NHP Hajrá konstrukció

https://www.vg.hu/penzugy/tovabblepes-a-penzugyekben/megmozgatja-a-vallalkozok-fantaziajat-az-nhp-hajra-konstrukcio-2303136/

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Növekedési Hitelprogram (NHP Hajrá) Hajrá konstrukció 1500 milliárd forintos keretösszeggel a kkv-k finanszírozáshoz jutását segíti elő. A koronavírus-járvány következtében számos hazai vállalkozást került nehéz helyzetbe. Az MNB a megváltozott igényekhez igazodva 2020. április 20-án indította el programját, mellyel az eddigieknél kedvezőbb feltételeket biztosít a kkv szektornak.

  1. A greentech startupok is pályázhatnak a 15 millióra

https://startuponline.hu/a-greentech-startupok-is-palyazhatnak-a-15-milliora/

A Klímainnovációs Közösség idén először szervezi meg a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, melyre magyar startupok jelentkezését várják. A négy hónapos program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. A legígéretesebb projektek gyorsított eljárású lehetőséget kaphatnak a Hiventures inkubációs tőkeprogramjában, ahol 15 millió forintos befektetésben részesülhetnek.

Jelentkezési határidő: június 20.

  1. Media Digital Hungary 2020 konferencia

https://ivsz.hu/esemenyek/media-digital-hungary-2020/

Június 10-11-én rendezik meg a „Mindenki elérhető – de bárki megkerülhető!” című konferenciát. A 25 éves konferenciasorozat két napját ezúttal szórakoztató, interaktív tévéműsorrá alakították. A szervezők szeretettel várják azokat, akik reklámozni, kommunikálni, tartalmat gyártani, eladni, célcsoportjaikat elérni szeretnék.

  1. Fintech Szalon Körkapcsolás: mi történt a járvány időszakában és mi várható

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/fintech-szalon-korkapcsolas-mi-tortent-a-vilagjarvany-idoszakaban-es-mi-varhato

A koronavírus hatására a fintech vállalatok globálisan fókuszba kerültek az új fogyasztói elvárások kialakulásával. Rohamosan elkezdett növekedni a digitalizáció iránti érdeklődés, melynek eredményeként, a digitális transzformáció a pénzügyi szolgáltatások területén is jelentős lendületet kapott. A Fintech Szalon Körkapcsolás keretében a Digitális Jólét Program képviselői rövid videókban mondják el, hogy milyen tapasztalatokat szereztek a járvány időszakában, és a közeljövőre nézve mit üzennek a szektor szereplőinek. A hetente megjelenő videók a DJP Youtube csatornáján nézhetők vissza.