1. Connected Health online techmeetinget szervez a Choose Paris Region

https://live.eventtia.com/en/connectedhealth2020/Home?fbclid=IwAR1zrgvIIEooJSqW_1MhwMx33isCvDCE61KlwvtiiZUglu9npIVIO8rgV7A

A Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség techmeetinget szervez, melyet a Covid-19 járványhelyzet miatt ismét online formában tartanak meg. A szervezők ezúttal is várják magyar startupok, vállalatok jelentkezését, akik számára a program kiváló alkalmat ad az adott területen innovatív megoldásokat kereső francia nagyvállalatoknak történő bemutatkozásra.

Jelentkezési szándékukat az info@bvk.hu e-mail címen jelezzék. A beérkezett jelentkezéseket a BVK továbbítja az Ambassade de Hongrie à Paris – Magyarország Nagykövetsége, Párizs felé.

Jelentkezési határidő: 2020.06.23.

 

  1. Összeolvad a Colibri HR Solutions és a Blue Colibri app

https://startuponline.hu/osszeolvad-a-colibri-hr-solutions-es-a-blue-colibri-app/

A koronavírus hatására bekövetkezett változások megváltoztatták a munkaerőpiac helyzetét és újfajta szervezeti kommunikációs kihívásokat állított a vállalkozások elé. Ezekre a kihívásokra komplex megoldásokat kínál az ezentúl egységesen Blue Colibri International néven működő Colibri HR Solutions emloyer branding ügynökség és a belső kommunikációval foglalkozó Blue Colibri App csapata.

  1. Júliustól minden B2B számlát látni fog az Adóhivatal

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/juliustol-minden-b2b-szamlat-latni-fog-az-adohivatal-2306709/

2018. július 1-től a cégek közötti forgalomban (B2B) keletkezett, minimum 100 ezer forint áfatartalmú számlákat a NAV rendszerében kötelezően jelenteni kellett. Idén július 1-től minden cég között kibocsátott számlát jelenteni kell az adóhatóságnak. A koronavírus-járvány következtében sok vállalkozás az életéért küzd, ezért az új rendszer indulásakor bökkenők lehetségesek. A NAV emiatt szeptember 30-ig szankciómentes időszakot fog alkalmazni, ha a július 1-től újonnan kötelezettek még az első számla kiállítása előtt regisztrálnak az Online Számla rendszerben.

  1. Kedvezményes hitelprogramot indít a PM kivállalkozásoknak

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/kedvezmenyes-hitelprogramot-indit-a-pm-a-kisvallalkozasoknak-2308635/

Június 9-től a Pénzügyminisztérium újabb gazdaságvédelmi intézkedés léptet érvénybe. A magyar kisvállalkozások nulla százalékos kamat mellett igényelhetnek hitel a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Pontokon. A program nem csak arra biztosít lehetőséget, hogy a vállalkozások átvészeljék ezt az időszakot, hanem arra is, hogy sikeres résztvevői legyenek a gazdaság újraindításának, fejlődésének.