1. Mire figyeljünk a munkába való visszatéréskor

https://startuponline.hu/most-jon-meg-csak-a-java-mire-figyeljunk-a-munkaba-valo-visszatereskor/

A koronavírus-járvány kialakulását követően a vállalkozásoknak azonnali alkalmazkodásra volt szükségük, hogy sikeresen le tudják küzdeni a megpróbáltatásokat. Azonban a járványt követő időszak is kihívásokkal lesz teli, melyre szervezeti szempontból érdemes tudatosan felkészülni. A StartUp! Online összefoglalta számunkra az újra induláshoz szükséges fontos tudnivalókat.

  1. Párizsi Békefórum – Egy jobb világ építése a világjárvány után

https://parispeaceforum.org/application-form-2020/?fbclid=IwAR13vOgRvoCdrpKG-CpcXTNtD9o-e76_g8BSyTyoEdL_OkUwQk6oun-So5E

Idén harmadik alkalommal 2020. november 11-13. között rendezik meg a Párizsi Békefórumot (Paris Peace Forum), melynek középpontjában a koronavírusra adandó nemzetközi kollektív válaszok állnak majd. A globális egészségügyi kormányzás mellett a gazdaság fellendítése, környezetvédelem, nemek közti egyenlőség és a kiberbiztonság is napirendre kerül. Idén először sor kerül egy fejlesztési bankok közti globális csúcsra is. A kollektív akció és az innovatív megoldások szükségessége még inkább előtérbe került. A rendezvényhez kötődő innovációs pályázatok keretében lehetőség nyílik a covid-19 által okozott válság és globális kihívások kezelését segítő projektek, megoldások bemutatására.

Jelentkezési határidő: június 24.

  1. Virtuális konferencián mutatkozik be a texasi kormányzóság gazdaságfejlesztési irodája

https://hepa.hu/hirek/Virtu%C3%A1lis%20konferenci%C3%A1n%20mutatkozik%20be%20a%20texasi%20korm%C3%A1nyz%C3%B3s%C3%A1g%20gazdas%C3%A1gfejleszt%C3%A9si%20irod%C3%A1ja

2020. június 11-én Magyarország houstoni alkonzulátusa szervezésében online konferencián mutatkozik be a texasi kormányzóság gazdaságfejlesztési irodája, az austini start-up ökoszisztéma meghatározó képviselői és a magyar INPUT program. Az előadásokat követően a résztvevők a texasi magyar kereskedelmi kamara vezetőjének moderálásával rövid irányított beszélgetést folytatnak az együttműködési lehetőségekről.

 

  1. Két webinart szervez a Thaiföldi Nagykövetséggel a Thailand Board of Investment

https://hepa.hu/hirek/K%C3%A9t%20webinart%20szervez%20a%20Thaif%C3%B6ldi%20Nagyk%C3%B6vets%C3%A9ggel%20a%20Thailand%20Board%20of%20Investment

2020. június 10-én és 18-án a Magyarországi Thaiföldi Nagykövetség és a Thailand Board of Investment közös szervezésében két webinar kerül megrendezésre a zöld gazdaság és az ICT területén. Az eseményeken a COVID-19 utáni thaiföldi lehetőségekről és befektetési támogatási intézkedésekről informálódhatnak a résztvevők.