#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.06.16.

 

  1. Melyik a megfelelő koronavírus teszt a vállalkozások számára?

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/felelotlenul-tesztelnek-a-vallakozasok-2319093/

A Synlab visszatérési protokollt dolgozott ki a vállalkozások számára, mely segítségével gyorsan és biztonságban felmérhető, hogy az egyes munkavállalói csoportok számára, milyen típusú vizsgálatot érdemes elvégzeni, illetve mennyit kell költenie a cégnek a tesztelésre.

 

  1. Innovatív rollertöltő nyerte meg idén az MVM Edison startup versenyt

https://startuponline.hu/innovativ-rollertolto-nyerte-meg-iden-az-mvm-edison-startup-versenyt/

A Rollin Technologies nyerte meg az MVM Edison 2020 versenyét. Az elektromos rollerek indukciós töltőállomásait fejlesztő starupot a dobogón, egy fiatalokat megcélzó bankolást és megtakarítást új szinte emelő alkalmazás követte, majd harmadik helyezettként egy blockchain alapú megújuló energia közösségi finanszírozást lehetővé tevő megoldást jelölt a zsűri. Az első három helyezettnek lehetősége nyílik, hogy egy 50 millió forint értékű befektetéshez jusson az MVM Csoporttól.

 

  1. InnoRate néven szervez webinárt a European BIC Network

https://www.facebook.com/eubic/photos/a.270887832931304/3161185183901540/?type=3

2020.június 19-én kerül sor a European BIC Network (EBN) szervezésében megrendezett InnoRate webinarra. A projekt célja az innovatív, technológiavezérelt startupok és a nagy növekedési potenciállal rendelkező kkv-k támogatása, hogy könnyebben hozzáférhessenek a növekedéshez szükséges finanszírozási megoldásokhoz. Az EBN vezérigazgatója praktikus pénzügyi tanácsokkal, ötletekkel készül az érdeklődő kkv-k számára.

 

  1. Ezek a startupok találtak befektetőkre a magyar virtuális startup piactéren

https://startuponline.hu/ezek-a-startupok-befektetore-talaltak-a-magyar-virtualis-startup-piacteren/

Április elején indult el Magyarország első virtuális tőkebefektetési showroomja, az EMVITIS, amely a legígéretesebb startupokat köti össze magyar befektetőkkel. Április óra kétmilliárd forintnyi befektetés érkezett startupokba, és további 15 előzetesen értékelt és minősített projekt vár befektetőkre. A digitális felületeken olyan projekten mutatkoznak be, amelynek a jelenlegi helyzetben a fennmaradást, később pedig a kilábalást támogatják.