1. A járványhelyzet alatt is bizonyította eredményességét a Digitális Jólét Program

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/a-jarvanyhelyzet-alatt-is-bizonyitotta-eredmenyesseget-a-digitalis-jolet-program

Több, mint öt éve indult útnak a Digitális Jólét Program (DJP), amely az elmúlt hónapokban olyan eredményeket tud felmutatni, amit azelőtt csak több évre előre tudtak volna prognosztizálni. A járványhelyzet miatt online formában megtartott eseményeken valamennyi digitális szereplő összefogott annak érdekében, hogy megfelelő adatokkal lehessen modellezni a járvány terjedését.

  1. Megkönnyíti a turizmusban az információáramlást a szegedi fejlesztés

https://startuponline.hu/megkonnyiti-a-turizmusban-az-informacioaramlast-a-szegedi-fejlesztes/

Elindította fejlesztését a szegedi Monguz Információtechnológiai Kft. Az innovatív technológiák felhasználásával újgenerációs integrált turisztikai platform jött létre. A platform a jelenleg leginkább közintézményi gyűjteményekben és adatbázisokban lévő kiaknázatlan tartalmakat dolgozza fel, teszi láthatóvá a turizmus számára nyílt applikációkkal elérhető innovatív alkalmazások attrakciók segítségével. A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával.

  1. Töretlen az e-kereskedelem növekedése

https://startuponline.hu/7485-2/

A Nielsen 2020 áprilisi jelentése szerint minden országban hasonló intenzitással nőtt meg az online vásárlás a járvány hatására. A Liferay Hungary egyik partnercége, a LogiNet Systems Kft. által készített felmérésből kiderül, hogy a járvány időszaka alatt a vásárlók hozzászoktak az online rendelésekhez, és a visszatérés időszakában is többen vásárolnak már online, mint előtte.

  1. Sikerült a járvány hatásait minimalizálni a kkv-k esetében is

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/sikerult-a-jarvany-hatasait-minimalizalni-a-kkv-k-eseteben-is-2327724/

A koronavírus és az általa okozott gazdasági hatások kevésbé érintették a tervezetten működtetett kis- és középvállalkozásokat. A hazai kkv-k több, mint felére a járvány nem volt negatív hatással. A cégek csupán 8 százaléka kényszerült üzleti tevékenységének teljes szüneteltetésére.