#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.06.19.

 

  1. Minden várakozást felülmúlt az elektromos autók támogatási pályázata iránti érdeklődés

https://startuponline.hu/minden-varakozast-felulmult-az-elektromos-autok-tamogatasi-palyazata-iranti-erdeklodes/

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében meghirdetett pályázatok összértéke mindössze tíz órán belül elérte a teljes keretösszeget, az 5 milliárd forintot. A tisztán elektromos meghajtású gépjárművek beszerzésére kiírt pályázattal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közlekedés zöldítését segíti, hogy a pályázókat az olcsóbb elektromos autók felé terelje.

 

  1. Kik lesznek a Zöld nemzeti bajnokok? Új pályázat fenntartható vállalkozásoknak!

https://startuponline.hu/kik-lesz-a-zold-nemzeti-bajnokok-uj-palyazat-fenntarthato-vallalkozasoknak/

A Zöld nemzeti bajnokok felhívás a nagy növekedési potenciállal rendelkező, a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó feldolgozóipari vállalkozások technológiaváltást segítő fejlesztések támogatására hirdette meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az ITM már a pályázat megjelenése előtt megemelte a felhívás keretösszegét 3,85 milliárd forintról 7,3 milliárd forintra.

 

  1. Együttműködési megállapodást írt alá a HEPA a Nyugat-Balkáni Zöld Központtal

https://hepa.hu/hirek/Egy%C3%BCttm%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9si%20meg%C3%A1llapod%C3%A1st%20%C3%ADrt%20al%C3%A1%20a%20HEPA%20a%20Nyugat-Balk%C3%A1ni%20Z%C3%B6ld%20K%C3%B6zponttal

A Nyugat-Balkáni Zöld Központ nemzetközi klímavédelmi program pályázati eredményhirdetésének keretében együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Exportfejlesztési ÜgynökségNyugat-Balkáni Zöld Központtal. A két háttérintézmény erőforrásainak összeghangolásával egy olyan akciótervet állítottak össze, amellyel a hazai környezetipari cégek nemzetközi terjeszkedését hatékony eszközökkel támogathatják.

 

  1. Négy női startup is 15 milliós befektetéssel indulhat

https://startuponline.hu/negy-noi-startup-is-15-millios-befektetessel-indulhat/

Idén is nőnapkor indult a Hiventures StartupHER programja, mely a női vezetők támogatását tűzte ki célul. Magyarországon rendkívül alacsony a női vállalkozók aránya. A Hiventures portfóliójába tartozó 277 cégből mindössze 5 startup van, melyben kizárólag nők tevékenykednek. A Hiventures a StartupHER programot a jövő női vállalkozóinak és befektetőinek alkotta meg, mellyel egy inspiráló és segítő hazai közösséget szeretne teremteni.