1. A dubaji inkubátor magyar női startupperek jelentkezését is várja

https://startuponline.hu/a-dubaji-inkubator-magyar-noi-startupperek-jelentkezeset-is-varja/

A dubaji központú FasterCapital inkubációs programja női alapítok jelentkezését várja. A pályázat keretében kiválasztott technológiai projektek egy éven kereszttül akár több, mint 600 millió forintnyi befektetést, inkubációs és mentori szolgáltatást kaphatnak.

Jelentkezési határidő: 2020. július 16.

  1. A hitelezés segített a kkv-k gazdálkodásának kifehérítésében

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/a-hitelezes-segitett-a-kkv-k-gazdalkodasanak-kifeheriteseben-2332751/

Az Állami Számvevőszék legfrissebb elemzése szerint a kis- és középvállalkozások hitelezésének növekedése elősegíti a gazdaság kifehérítését. A kkv-k által létrehozott bruttó hozzáadott érték a teljes vállalkozói kör átlagánál gyorsabban nőtt, a foglalkoztatásban ugyanakkor csökkent a kkv-k részaránya.

  1. Londoni befektetőtől vont be tőkét a magyar fintech startup

https://startuponline.hu/londoni-befektetotol-vont-be-toket-a-magyar-fintech-startup/

A magyar Barion Payment Zrt. tőkebefektetést kapott a londoni székhelyű Financial Services Capital Partners befektetőtől. A Barion digitális fizetési megoldásokat kínál hazánkon kívül Ausztriában, Csehországban, Németországban és Szlovákiában. A magyar alapítású fintech cég a befektetést európai terjeszkedésre és új, innovatív termékek szolgáltatások piaci bevezetésére fogja fordítani.

  1. 9+1 fintech trend és hiba stratégia a COVID-19 első hulláma után

https://ivsz.hu/hirek/91-fintech-trend-es-banki-strategia-a-covid-19-elso-hullama-utan/

A koronavírus-járvány eltörölhetetlen nyomot hagyott a világ minden folyamatában, szegmensében. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) Fintech Munkacsoportja pontokba szedte, hogy milyen trendek érzékelhetők már most a fintech és banki szektorban, illetve milyen mozgatórugók, stratégiák mentén dolgozik, működik tovább az iparág.