1. 20 millió dolláros befektetési kört zárt az Almotive magyar startup

https://startuponline.hu/magyar-startup-zart-20-millio-dollaros-befektetesi-kort/

20 millió dolláros befektetést kapott az önvezető autó startup, az Almotive. A mesterséges intelligenciával támogatott, kamerákra épülő megoldásokat szállító vállalkozás, ezzel Európa legjobban feltőkésített startupja lett. A befektetési kört a Lead Ventures vezette. A Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt. és a korábbi körök nemzetközi befektetői csatlakoztak.

  1. Innovatív megoldások a sport területén

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/innovativ-digitalis-megoldasok-a-sport-teruleten

„Sportoljunk egészségben”címmel szervezett konferenciát 2020. június 17-én a Testnevelési Egyetem, ahol a koronavírus-járvány hatását vizsgáló tudományos munkacsoport tapasztalatait és eredményeit osztották meg az élsportra vonatkozóan. Az eseményen az egyetem rektora ünnepélyes keretek között együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetőjével, majd bejelentették az egyetemi sportéletet érintő XV. FISU Digitális Fórum megrendezését.

  1. Technológia és üzlet címmel rendez online eseményt az Enterprise Europe Network

http://www.enterpriseeurope.hu/hu/esemenyek/technologybusiness-cooperation-days?fbclid=IwAR1mI7-Y4xfYYna6-M_AihqBSxsX3JfQ6tAnbxqPnXWXWxK12ouSrbGDy6Q

2020. július 13-17. között kerül megrendezésre az Enterprise Europe Network által szervezett online üzletember találkozó. A Hannover Messe egyedülálló módon mutatja be a technológiai innovációk teljes skáláját az automatizálástól a beszállítói megoldásokig. A B2B találkozók előnye, hogy hatékony eszközt biztosít az események előzetes szervezésére, online tárgyalás-foglalás segítségével.

Regisztrációs határidő: június 30.

 

  1. Az egyéni vállalkozók a NAV-nál intézhetik ügyeiket július 1-jétől

https://kamaraonline.hu/az-egyeni-vallalkozok-a-nav-nal-intezhetik-ugyeiket-julius-1-jetol/

Július 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) kell intézni. Az egyéni vállalkozók továbbra is a webes ügysegéden jelenthetik be a NAV-nak a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket. Ugyancsak a webes ügysegéden nyújthatók be az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatok igazolására szolgáló hatósági bizonyítvány iránti kérelmek.