1. A versenyképesség növelő programban döntően magyar tulajdonú vállalatok vesznek részt

https://kamaraonline.hu/a-versenykepesseg-novelo-programban-dontoen-magyar-tulajdonu-vallalatok-vesznek-reszt/

Magyarországon a közép-európai térség legversenyképesebb beruházási környezete jött létre. A jelenlegi beruházások támogatásával a kormány biztosítja annak lehetőségét, hogy a magyar vállalatok olyan fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyeket a külföldi versenytársaknak nincs lehetőségük. Ezzel a magyar vállalatok előnybe kerülhetnek a nemzetközi piaci versenyben. Hétfőn újabb három cég vette át a versenyképességi program szerződését a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

  1. Innovációs felmérést szervez az Enterprise Europe Network

http://www.enterpriseeurope.hu/hu/innovacios-felmeres?fbclid=IwAR2bjnvRoCzW2ghZyiBgRHDzv4zsexXFBDPJyO_hDqlvnlbLgG8wPltwaKg

Az innováció, a fejlődés minden cég sikeres növekedéséhez elengedhetetlen. Ehhez nyújt hatékony segítséget az Enterprise Europe Network szakképzett tanácsadói közreműködésével, hogy nemzetközi szinten alkalmazott innovációs elemzést és tanácsadást kapjanak a hazai vállalkozások.

  1. A Nemzetközi Visegrádi Alap a startup ökoszisztéma fejlesztését tűzte ki célul

https://startuponline.hu/a-nemzetkozi-visegradi-alap-a-startup-okoszisztema-fejleszteset-tuzte-ki-celul/

Az elmúlt húsz évben összesen 95 millió eurót költöttek el a Nemzetközi Visegrádi Alapból projektekre, ösztöndíjakra, rezidens programokra. Céljaik között az innovációs és kutatásfejlesztés, a startupok támogatása is szerepel. Az alap 400 ezer eurós éves keretösszeggel indult, ami jelenleg nyolcmillió eurós éves költségvetéssé növekedett.

  1. A CEPEX és a HEPA online üzleti napot szervez

https://hepa.hu/hirek/205

2020. július 15-én kerül megrendezésre a Tunéziai-magyar online üzleti nap a CEPEX és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közös szervezésében. Az inspiráló plenáris ülések, informatív workshop-ok és a one-on-one meeting-ek során a résztvevőknek lehetőségük nyílik új tudást és üzleti kapcsolatokat szerezni. A match-making rendezvény, mely Tunéziából és Magyarországról egyaránt vonz vállalatokat, egy egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok és szerződések létrehozására.