#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.06.26.

 

  1. Energiahatékonyság helyett folyamatracionalizálás és innováció

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/energiahatekonysag-helyett-folyamatracionalizalas-es-innovacio-2342663/

A Virtuális Erőmű Program (VEP) szakértői szerint a magyar kis-és középvállalkozások a radikális költségcsökkentést és hatékonyságnövelést jelentő beruházásokban látják a kiutat a válságból. Mindeközben sorra lépnek vissza a korábban megpályázott, vagy már nyertes, hosszabb távú és alacsony megtérülést jelentő vállalati zöldprojektek megvalósításáról.

 

  1. 20 év alatti innovatív vállalkozókat támogat a Transferwise

https://startuponline.hu/20-ev-alatti-innovativ-vallalkozokat-tamogat-a-transferwise/

Startup-támogatási programot indított el a Tranferwise, melynek célja a 20 éves életkor alatti vállalkozók támogatása. A fiatal vállalkozók videóban pályázhatnak a fintech cég mentorprogramjára, ahol összesen 20 startupot részesítenek finanszírozásban és mentorálásban. A pályázat „abszolút győztese” 25 ezer fontos támogatást kap.

 

  1. A HEPA lesz az ÖKOINDUSTRIA2020 szakkiállítás stratégiai partnere

https://hepa.hu/hirek/209

Öt éves együttműködésünk eredményeként a HEPA lesz a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetség és a Kexport Environmental Export Klaszter által szervezett Ökoindustria2020 – Green Expo kiállítás stratégiai partnere. A november 4-6 között megtartott rendezvény során testreszabott külföldi piaci tanácsadást és ágazatspecifikus információkat is nyújtanak annak érdekében, hogy az exportálás iránt érdeklődő vállalatok gyorsabban és költséghatékonyabban tudják belépni a nemzetközi piacra.

 

  1. Elindul a Nemzeti Exportvédelmi Program

https://hepa.hu/hirek/210

A Kiemelt Exportőr Partnerségi Programhoz (KEPP) csatlakozó nyolc vállalat együttműködési megállapodásainak ünnepélyes aláírása alkalmából tartott rendezvényen bejelentették, hogy a gazdaságvédelmi akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel Nemzeti Exportvédelmi Programot indítanak az exportpiacokon a növekedni, terjeszkedni és új piacokat megszerezni kívánó magyarországi vállalatok támogatására.