1. Több, mint 200 millió forint közösségi finanszírozás érkezett a magyar találmányra

https://startuponline.hu/tobb-mint-200-millio-forint-kozossegi-finanszirozas-erkezett-a-magyar-talalmanyra/

Április végén indult a magyar hi-tech okosasztal, az AiT Smart One közösségi finanszírozási kampánya az Indiegogo-n. A kampány minden idők legsikeresebb magyar közösségi tőkebevonási kampányát tudta megvalósítani. melynek köszönhetően sorban állnak az amerikai és távol-keleti disztribúciós partnerek, hogy a magyar fejlesztésű okosbútort a nemzetközi piacokon értékesíthessék.

  1. Ingyenes autós koronavírus tesztet tett elérhetővé a magyar startup

https://startuponline.hu/ingyenes-autos-koronavirus-tesztet-tett-elerhetove-a-magyar-startup/

A koronavírus következő hullámára felkészülve a Rollet nevű magyar startup egy autós koronavírus tesztelésre szolgáló szoftvert fejlesztett, amelyet most elérhetővé és szabadon felhasználhatóvá tesznek mindenki számára. Az áthajtásos koronavírus tesztelésére szolgáló technológiát először Budapesten indították el áprilisban, ahol pár nap leforgása alatt több száz vendéget teszteltek le az innováció segítségével.

  1. Bevált a távmunka a hazai cégeknél

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/bevalt-a-tavmunka-a-hazai-cegeknel-2345606/

Az EY Hungary és a HR Fest közös kutatásából kiderült, hogy nem csökkent a hatékonysága azoknak a hazai vállalkozásoknak, ahol a munkavállalók távmunkában dolgoztak a közel három hónapos kijárási tilalom alatt. A több, mint 50 megkérdezett kis-, közép- és nagyvállalti HR vezetők véleménye szerint a pozitív tapasztalatok miatt a cégek harmada hosszú távon is változtatni tervek a munkahely kultúráján.

  1. Online platformon kerül megrendezésre a 3. Astana Finance Days

https://hepa.hu/hirek/211

2020. június 29. és július 3. között online platformon kerül megrendezésre a 3. Astana Finance Days az Astana International Financial Centre (AIFC) szervezésében. Az idei rendezvény témája: „Piacok a bizonytalan világban”. A nemzetközi eseményre több, mint 200 előadót és 3000 résztvevőt várnak 40 országból.