1. Létrehozta és tőzsdére vitte az arany digitális változatát egy magyar fintech cég

https://startuponline.hu/svajcban-orzi-a-digitalis-arany-fedezetet-a-magyar-fintech-ceg/

Az év innovatív terméke díjjal kitüntetett BlockBen magyar fintech cég létrehozta és tőzsdére vitte az arany digitális változatát, melynek következtében az arany digitálisan, a blockchain technológia által garantáltan biztonságban is elérhető. A BlockNoteX 100 százalékos aranyletéttel rendelkező digitális eszköz, az Ethereum platformon. A magyar fintech Svájcban őrzi a letétbe helyezett nemesfémet.

  1. Fontos határidő a NAV-tól a vállalkozások számára

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/fontos-hatarido-a-vallalkozasok-szamara-2345747/

A holnapi nappal érvénybe lép a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé kötelező online adatszolgáltatási kötelezettség. Július 1-től a NAV szabályozás szerint minden belföldi adóalany számára kiállított számlát kötelező beküldeni a NAV-hoz, amihez online számlázásra van szükség.

  1. Az IVSZ elemzést készített a digitális nemzetgazdaságról súlyáról

https://ivsz.hu/hirek/desi-toolkit-technologiavalto-hozzajarulas-celzott-programok/

A COVID-19 válság kiemelte a digitalizáció fontosságát, hiszen a kijárási korlátozások idején a digitális platformon végezhető tevékenységek kerültek előtérbe. Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által a digitális gazdaság nemzetgazdasági súlyáról készíttetett elemzés szerint a digitális gazdaság nemzetközi összevetésben is magas arányt képvisel a magyar nemzetgazdaságon belül, és egy következetes technológia-vezérelt fejlődési pálya néhány éven belül mintegy évi 4 ezer milliárd forintos GDP-többletet eredményezhet.

  1. Álláskeresőknek, kisvállalkozásoknak segít a fővárosi önkormányzat

https://kamaraonline.hu/allaskeresoknek-kisvallalkozasoknak-segit-a-fovarosi-onkormanyzat/

Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács hétfői ülésén a fővárosi önkormányzat olyan vállalásokat tett, amelyekkel a koronavírus-járvány miatt bajba került állampolgároknak, kisebb vállalkozásoknak segít talpra állni. Az ülésen többek között megállapodást kötöttek arról, hogy a március 1. és június 30. között visszamenőlegesen 25 százalékkal csökkentik a makro- és kisvállalkozások, a civil szervezetek és a szakszervezetek bérleti díját.