1. Serkenti az innovációs vállalkozásokat a GVH döntése

https://startuponline.hu/serkenti-az-innovacios-vallalkozasokat-a-gvh-dontese/

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) lezárta az informatikai képzési szolgáltatásokat nyújtó CodeCool Kft. felvásárlásához kapcsolódó versenykorlátozásokat értékelő eljárását. A versenyhivatali döntés lehetővé teszi, hogy startupok értékesítésekor olyan feltételeket szabjanak meg, amelyek biztosítják, hogy az innováció feltalálói és kidolgozói később ne támasszanak versenyt ugyanazon ötletükre alapozva.

  1. Egyre nagyobb összeget veszítenek a cégek a kibertámadások miatt

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/egyre-nagyobb-osszeget-veszitenek-a-cegek-a-kibertamadasok-miatt-2-2345717/

A cégek csaknem 40%-kal több adatot kezelnek, mint két évvel ezelőtt. A Dell Technologies Global Data Protection Index Snapshot 2020 című felmérése kimutatta, hogy a vállalkozások túlnyomó többségénél úgy látják, hogy a jelenleg használt adatvédelmi megoldásaik a jövőben nem lesznek elég hatásosak a sikeres működéshez.

  1. Átadták a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíjat

https://startuponline.hu/atadtak-a-2019-es-magyar-innovacios-nagydijat/

Átadásra került a 2019-es Magyar Innovációs Nagydíj, melyet a 3DHISTECH Kft. kapta a digitális patológiai diagnosztika céljára kifejlesztett Pannoramic termékcsaládért. A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) által alapított elismerést 1992 óta adják át, mely ma az ország legjelentősebb olyan díja, amelyet intézmények, vállalatok kaphatnak.

  1. KGA felkészítést tartott a HEPA Exportakadémia

https://hepa.hu/hirek/214

Végzett az ötödik évfolyam a HEPA Exportakadémia Igazgatóság felkészülő külgazdasági attasék számára szervezett kurzusán. A jövő külgazdasági attaséi Brazíliavárostól Nairobin át Pekingig foglalják el hamarosan állomáshelyüket. A résztvevők a két napos képzés során minden szakmai részleg tevékenységét megismerhették, illetve lehetőségük nyílt a jövőbeli együttműködés megalapozására és gyakorlati kapcsolat kialakítására a Vállalati Kapcsolatok Igazgatóság munkatársaival.