#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.02.

 

  1. Kiállítási lehetőséget biztosít a HEPA az Electronica nemzetközi elektronikai kiállításon

https://hepa.hu/esemenyek/8

2020. november 10-én kerül megrendezésre a világ vezető elektronikai szakvására, az Electronica nemzetközi elektronikai kiállítás, Münchenben. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség kollektív standdal vesz részt a rendezvényen. A magyar vállalkozások 140 m2-en mutatkozhatnak be, ahol 10 kiállító számára biztosítanak kedvezményes megjelenési lehetőséget.

 

  1. 20 milliós befektetést kapott az ötletére egy magyar startup

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/ket-startup-kapott-husz-husz-millios-befektetest-az-otletere-2-2352587/

Húsz millió forintos befektetést nyert el a Myspectra nevű startup az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Zrt.-től és a Quantum Leap Kft-től, egy sokrétű spektométer kifejlesztésének ötletéért. A startup által fejlesztett eszköz kis méretű, bármely iparágban használható lesz, vegyszerek és minta roncsolása nélkül.

 

  1. Elsőként kapott magyar startup elismerést azt Apple-től

https://startuponline.hu/elsokent-kapott-magyar-startup-elismerest-az-apple-tol/

Az idén az Apple Design Awards elismerései között szerepelt a magyar Shapr3D startup, ami egy iPadeken futó modellező szoftver, mellyel internetkapcsolat nélkül, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni. Az Apple azokat az alkalmazásokat díjazta, melyek művészi megvalósítással ötvözik a legfejlettebb technológiákat, és amelyek a legtöbbet képesek kihozni az Apple felületéből.

 

  1. Mindenki boldogságot venne, a magyar startup pedig pont ezt árulja

https://startuponline.hu/mindenki-boldogsagot-venne-a-magyar-startup-ezt-arulja/

Az Édes Város kibővítette szolgáltatását Budapest mellett, a Balatonra is. A startup a budapesti cukrászdák legjobbjait válogatta össze, így minőségi édességeket kínál egy helyen. A gyönyörű tortákat, csokoládékat, borokat, dekorációkat egyetlen kattintással online felületen is megrendelhetjük tőlük.