#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.03.

 

  1. Innovatív megoldásban működik együtt a Microsoft a közlekedésbiztonságért

https://startuponline.hu/innovativ-megoldasban-mukodik-egyutt-a-microsoft-a-kozlekedesbiztonsagert/

A világ első, az abroncssérüléseket valós időben figyelni képes monitoring rendszerét fejleszti a Bridgestone a Microsoft-tal partnerségben. Az egyedülálló abroncssérülés-figyelő rendszerhez a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformot használják. A rendszer célja a közlekedésbiztonság javítása és a műszaki hiba miatt bekövetkező balesetek számának csökkentése.

 

  1. Több, mint tízezer munkavállalót bocsátottak el a vállalatok

https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/tobb-tizezer-munkavallalot-bocsatottak-el-a-vallalatok-2361023/

A GKI Zrt. június elején egy 835 vállalkozást magába foglaló reprezentatív kutatást végzett, melynek célja az volt, hogy képet lehessen alkotni arról, hogy a COVID-19 járványt követő hatósági szigorítások részleges feloldásával az egyes vállalkozásokon belül hogyan változtak meg a foglalkoztatási formák. A kkv-szektor esetében például a foglalkoztatottak csupán 76 százaléka jár be dolgozni a munkahelyére.

 

  1. A HEPA a több mint 110 ország COVID-19 helyzetéről készített összefoglalót

https://hepa.hu/hirek/El%C3%A9rhet%C5%91%20a%20t%C3%B6bb%20mint%20110%20orsz%C3%A1g%20COVID-19%20helyzet%C3%A9r%C5%91l%20k%C3%A9sz%C3%BClt%20%C3%B6sszefoglal%C3%B3

A külgazdasági attasék és a HEPA regionális partnerirodák több mint 110 ország COVID-helyzetéről készítettek átfogó, folyamatosan frissülő összefoglalót. Az országlapok 7 témakörben mutatják be a nemzetközi piacok helyzetét, külön kitérve az exportlehetőségekre és a nyitott nemzetközi tenderekre.

 

  1. Sikeres a kis- és középvállalkozásokat segítő digitalizációs tanácsadási program

https://kamaraonline.hu/sikeres-a-kis-es-kozepvallalkozasokat-segito-digitalizacios-tanacsadasi-program/

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) által támogatott Modern Vállalkozások Programban 2016 eleje óta segíti a kis- és középvállalkozásokat. Már közel 12 ezer társasághoz jutottak el azok a tanácsadók, akik a program keretében segítik a kkv szektor infokommunikációs technológiákkal kapcsolatos fejlesztéseiket, a digitális gazdaságba történő beilleszkedésüket.