1. Hiánypótló kezdeményezésként segíti a hazai ökoszisztémát a Startup Hungary

https://startuponline.hu/hianypotlo-kezdemenyezeskent-segiti-a-hazai-okoszisztemat-a-startup-hungary/

Tudásbázis, érdekképviselet, közösség és tájékozódási pont lesz a hazai startup szektor számára a frissen alapult Startup Hungary. 12 magyar startup alapító, a Google Magyarország, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Design Terminal által létrehozott szervezet legfőbb célja, hogy több és jobb, nagyhatású startup jöjjön létre és működjön Magyarországon.

  1. Idén ötéves a K&H családi vállalkozások kiválósági díj

https://startuponline.hu/jon-a-csaladi-vallalkozasok-kivalosagi-dija/

Magyarországon a vállalkozások közel 40%-át a családi vállalkozások teszik ki. Nem mindegy tehát, hogy a családi cégek hogyan tudtak reagálni a koronavírus-járvány okozta kihívásokra. Az idén ötéves K&H családi vállalatok kiválósági díj a koronavírus kihívásaira adott példamutató megoldásokat díjazza. A sikeres és hosszú távú stratégia kategóriában azoknak a megoldásoknak az elismerése a cél, amelyek a koronavírus-járványra reagálva bemutatják hogyan alakították át a cég üzleti stratégiáját a megváltozott piaci követelményekre válaszolva, miként biztosították a vállalat hosszú távon sikeres működését.

  1. Új eszköz a mezőgazdasági termelők összefogására

https://kamaraonline.hu/uj-eszkoz-a-mezogazdasagi-termelok-osszefogasara/

A gazdálkodók értékesítési pozíciójának erősítése érdekében az Agrárminisztérium létrehozta a termelői integrációs szervezet intézményét. Az intézkedésnek köszönhetően csökkenhet a gazdák kiszolgáltatottsága, és javulhat a jövedelmezőségük. Az Agrárminisztérium azon gazdálkodói csoportok érdeklődését várja, amelyek a tej- és zöldség-gyümölcs ágazatokban már létrejött, és sikeresen működő szervezetek példájából kiindulva lehetőséget látnak ebben az új integrációs formában.

  1. A HEPA lesz a MAX2020 online járműipari szakkiállítás szakmai partnere

https://hepa.hu/hirek/A%20HEPA%20lesz%20a%20MAX2020%20online%20j%C3%A1rm%C5%B1ipari%20szakki%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s%20szakmai%20partnere

A MAJOSZ AUTOMOTIVE XHIBITION 2020 (MAX2020) egy olyan megoldás, amely kitölti a járvány okozta űrt a kiállítani vágyók, az ügyfelek és a rendezvényszervezők között. Lehetőséget biztosít olyan kiállítás szervezésére, mely a megszólalásig hasonlít a korábbi, hagyományos rendezvényekre. A MAX2020 Magyarország első online járműipari szakkiállítása, amelyen számos, az ipari digitalizáció, szerszámgépgyártás, ipari logisztika, szoftverek, illetve az ipar 4.0 ágazatait meghatározó és feltörekvő cég vehet részt.

Időpont: 2020. július 14-17.