#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.10.

 

  1. Végéhez ért a HEPA „Fit for Export” videósorozata

https://hepa.hu/hirek/V%C3%A9g%C3%A9hez%20%C3%A9rt%20Fit%20for%20Export%20vide%C3%B3sorozatunk

Az elmúlt hetekben olyan magyar vállalatok mutatkoztak be a HEPA által szervezett Fit for Export videósorozatban, akik már eredményesen helytálltak a külpiacokon. A program lehetőséget biztosít arra, hogy még többen vágjanak bele az exportba. A HEPA a hazai kis- és középvállalkozások számára nyújt a tudatos nemzetközi piacra lépéshez szükséges professzionális felkészítést, többek közt célzott, cégre szabott tanácsadással, képzéssel és egyéni felkészítéssel.

 

  1. Jelen a jövő! – Tervezz újra szeptember végén a MENTA konferencián!

https://ivsz.hu/hirek/jelen-a-jovo-tervezz-ujra-szeptember-vegen-a-menta-konferencian/

2020. szeptember 22-23-án megrendezésre kerül a 27. MENTA konferencia, az iparág meghatározó, exkluzív eseménye. A szervezők Siófokon várják a digitális gazdaság szereplőit és az érdeklődőket – hiszen a versenyképesség és az üzleti életképesség minden eddiginél jobban megköveteli a digitalizációt. Jelen a jövő! – vagyis „multifokális” szemüveggel egyszerre nézzük meg a rövidtávú megoldásokat és a hosszútávú stratégiákat.

 

  1. Kik is az NHP kedvezményezettjei? A kkv szektor közelebbről

https://www.portfolio.hu/premium/20200706/kik-is-az-nhp-kedvezmenyezettjei-a-kkv-szektor-kozelebbrol-439400

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt években számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy a gazdaság tartós növekedési pályára állhasson. Célzott kisvállalati finanszírozása, a Növekedési Hitelprogram (NHP) indulása óta mintegy 3400 milliárd forintnyi kedvezményes forrás jutott közel 50 ezer vállalkozáshoz. A koronavírus járvány-kihívásaira a jegybank még kedvezőbb konstrukcióval válaszolt, az NHP Hajrá is rendkívül népszerű a kedvezményezettek körében.