1. Több tízmilliárd forintot fordíthatnak a bankok hitelezésre

https://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-hirek/tobb-tizmilliard-forintot-fordithatnak-a-bankok-hitelezesre-2397071/

Több tízmilliárd forint felszabaduló tőkét fordíthatnak a bankok hitelezésre a Magyar Nemzeti Bank új, az NHP Hajrá programot támogató felügyeleti kedvezménye révén a következő években. A jegybank a Növekedési kötvényprogram további térnyerését a tőkeszámítás még kiszámíthatóbbá tételével támogatja.

  1. A most induló startuppal bárki tehet az ételpazarlás ellen

https://startuponline.hu/a-most-indulo-startuppal-barki-tehet-az-etelpazarlas-ellen/

Az ENSZ adatai alapján Európában éves szinten 200 millió ember lakna jól az elpazarolt ételek mennyiségével. Ez veszteség a termelőknek és a vendéglátóknak, miközben hatalmas károkat okozunk a környezetnek is. Erre a problémára találtak egy megoldást a Muncs.hu alapítói. Az ételek megmentése egyszerű: a www.muncs.hu-n keresztül néhány kattintással le lehet foglalni a különböző éttermek, pékségek csomagjait.

  1. Sportolókat támogató applikációba fektet az Antenna Hungária

https://startuponline.hu/sportolokat-tamogato-applikacioba-fektet-az-antenna-hungaria/

Az AHa! Brainstore akcelerátor program keretében együttműködést alakított ki az Antenna Hungária a MobiSporttal. A startup célja, hogy a ma már megszokott digitális minőségben, alkalmazáson keresztül nyújtson megoldást a sportvilág minden szereplőjének a tájékozódásban, közösségszervezésben és az adminisztrációs feladatokban – akár a tagdíjak rendezésében, vagy a sportorvosi igazolások benyújtásában is.

  1. A válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások is jól járhatnak: a körkörös gazdaság lehet a megoldás

https://www.portfolio.hu/uzlet/20200714/a-valsag-miatt-nehez-helyzetbe-kerult-vallalkozasok-is-jol-jarhatnak-a-korkoros-gazdasag-lehet-a-megoldas-441046

A COVID-19 okozta gazdasági válság nagyon sok piaci szereplőt hozott nehéz helyzetbe, melynek következtében a környezetvédelem a háttérbe szorult. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Otthon is Műhely szerint a körkörös gazdaságra való átállás új kapcsolatokat, új üzletet, így bevételt is jelenthet a kis- és középvállalkozások számára.