#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.16.

 

  1. Startup tehetségkutatóval zárul a Design Terminal Mentorprogramját

http://kreativ.hu/kreativ_online/cikk/online_show_zarja_a_design_terminal_mentorprogramjat?fbclid=IwAR0d2w_R-b56j5coqOaLJ_kIOCQJTiY9XpD8GrdHU_XCFYGhu3InjD61LcY

Formabontó Mentorprogram zárásra készül a Design Terminal. Tíz héttel ezelőtt, a karanténidőszak közepén szokatlan koncepcióval indította el zászlóshajó programjának tavaszi szemeszterét az innovációs ügynökség. Teljes egészében online platformokra ültették át az inkubációs programot.

 

  1. A kkv-k negyede függesztette fel tevékenységét a járvány alatt

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/a-kkv-k-negyede-fuggesztette-fel-tevekenyseget-a-jarvany-alatt-2397359/

A COVID-19 világjárvány kialakulása, annak egészségügyi és a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályai, valamint az ebből következő gazdasági válság új kihívásokat támasztott a kis-, és középvállalkozásokkal szemben. A Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közös együttműködés keretében, a közösségi oldalt felhasználói körében készítette el a Future of Business Survey-t, melyben több mint 50 ország mintegy 30 ezer kkv-vezetője nyilatkozott a koronavírus kis-, és középvállalkozásokra nyújtott hatásairól.

 

  1. Hárommilliárdos vállalkozásfejlesztési alapot indít az MFB Invest

https://www.portfolio.hu/bank/20200715/harommilliardos-vallalkozasfejlesztesi-alapot-indit-az-mfb-invest-441314

Három milliárd forintos keretösszeggel tematikus vállalkozásfejlesztési alapot, városi tőkealapot indít az MFB csoporthoz tartozó, kis- és középvállalkozások (kkv) tőkefinanszírozásával foglalkozó MFB Invest Zrt. Kaposváron. Az alap olyan vállalkozások fejlesztéseihez tervez tőkejuttatást nyújtani, amelyek az üzleti megtérülésen túl elősegítik Kaposvár, illetve a régió fejlődését is.

 

  1. Ráugrottak a cégek a Széchenyi Kártya Program hiteleire, meglepő helyről jött a legtöbb igény

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200715/raugrottak-a-cegek-a-szechenyi-kartya-program-hiteleire-meglepo-helyrol-jott-a-legtobb-igeny-441286

Már összesen 210 milliárd forintnyi hitelt igényeltek az elmúlt 8 hét során a magyarországi mikro- kis és középvállalkozások a kibővített Széchenyi Kártya Program konstrukcióiból és ebből 34 milliárd forintra már meg is kötötték a bankok a hitelszerződéseket. A program eddigi tapasztalataival ellentétben most arányaiban a legtöbb (16%) hiteligény Budapestről érkezett, és nagyon erős volt még az érdeklődés Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyékből is.