#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.20.

 

  1. Sportolókat támogató applikációba fektet az Antenna Hungária

https://startuponline.hu/sportolokat-tamogato-applikacioba-fektet-az-antenna-hungaria/

Az AHa! Brainstore akcelerátor program keretében együttműködést alakított ki az Antenna Hungária a MobiSporttal. A startup célja, hogy a ma már megszokott digitális minőségben, alkalmazáson keresztül nyújtson megoldást a sportvilág minden szereplőjének a tájékozódásban, közösségszervezésben és az adminisztrációs feladatokban.

 

  1. Újabb támogatási program indul a kkv támogatására

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/uj-tamogatasi-program-indul-a-kkv-knak-2435381/

Új, 2 milliárd forint összegű kkv-támogatási program elindítását jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Az új világjárvány nyomán kialakuló új világgazdasági korszak lehetőségeket és kihívásokat is tartogat az olyan országoknak, mint Magyarország, ahol az export a gazdaság teljesítménye szempontjából abszolút meghatározó szereppel bír.

 

  1. A klinikai távoktatás biztosítása után világbajnoksággal segíti az InSimu az orvostanhallgatókat

https://startuponline.hu/a-klinikai-tavoktatas-biztositasa-utan-vilagbajnoksaggal-segiti-az-insimu-az-orvostanhallgatokat/

Idén nyáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Diagnosztikai Világbajnokság az InSimu és az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (IFMSA) együttműködésében. Az online csapatverseny a világ különböző pontjain lévő orvostanhallgatóit egyesíti játékos formában, lehetőséget adva számukra, hogy klinikai tudásukat nemzetközi szinten hasonlítsák össze társaikkal. A kezdeményezés célja, hogy felvegye a harcot a félrediagnosztizálással szemben, amely komoly problémát jelent az egészségügyben, valamint ösztönözze a leendő orvosokat az együttműködésre, közös gondolkodásra.

 

  1. A Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 87 százaléka aktív maradt a járvány alatt

https://kamaraonline.hu/a-facebookon-jelen-levo-magyar-kkv-k-87-szazaleka-aktiv-maradt-a-jarvany-alatt/

A Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) együttműködésével készült kutatásból kiderült, hogy a Facebookon jelen lévő kis- és középvállalkozások (kkv) 26 százaléka függesztette fel tevékenységét a koronavírus-járvány miatt január és május között, egyes országokban azonban több mint 50 százalékuk kényszerült erre. Ebből kiderült, hogy a magyar kkv-k 87 százaléka aktívan működött a járvány alatt.