1. Indulhat a balatoni startup élet! – Megnyílt az első coworking iroda Balatonfüreden

https://startuponline.hu/indulhat-a-balatoni-startup-elet-megnyilt-az-elso-coworking-iroda-balatonfureden/

Budapesten és a vidéki nagyvárosokban egymást érik a jobbnál jobb közösségi irodák, a balatoni régió azonban eddig valamiért kimaradt a sorból. Nomád Coworking & Design Shop megálmodói viszont meglátták a lehetőséget Balatonfüred történelmi városrészének egyik helyiségében, és inspiráló közösségi térré, irodává és dizájn bolttá alakították az éveken át üresen álló üzletet.

  1. Egy éves a DebTech Podcast

https://startuponline.hu/egy-eves-a-debtech-podcast/

Tavaly nyár elején, a Holdra szállás 50. évfordulóján indult el a DebTech podcast sorozata, melyben a debreceni technológiai közösség és startup ökoszisztéma képviselőit szólaltatják meg.

  1. Vállalati hitelezés: növekvő források, csökkenő kockázatok

https://www.portfolio.hu/premium/20200720/vallalati-hitelezes-novekvo-forrasok-csokkeno-kockazatok-441026

A megfelelő szerkezetű vállalati hitelezés az elmúlt évek monetáris eszköztárának fontos eleme. A Magyar Nemzeti Bank megújult kisvállalati finanszírozási programja, a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá keretein belül, hitelintézetek közreműködésével lehetőséget teremt 1500 milliárd forintnyi forrás hozzáféréséhez, a kkv szektor szereplői számára.

  1. A pandémia újabb löketet adhat az ipar 4.0-nak

https://www.vg.hu/kozelet/technologia-tudomany/a-pandemia-ujabb-loketet-adhat-az-ipar-4-0-nak-2463197/

A koronavírus-járvány okozta felfokozott digitalizációs igény újabb löketet adhat az ipar 4.0-nak, ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő technológiai partnerek egymásra találása. Ebben nyújt segítséget az Enterprise Europe Network hálózat, amely a partnerkereséstől az együttműködési megállapodás megkötéséig segíti a hazai kkv-kat a hazai és a nemzetközi piacokon is. A komplex digitális transzformációt nyújtó Datatronic ennek köszönhetően féléves távon mintegy ötéves üzletfejlesztési projektet valósított meg.