1. Magyar cég is versenyben van a futballvilág legígéretesebb startupjai között

https://startuponline.hu/magyar-ceg-is-versenyben-van-a-futballvilag-legigeretesebb-startupjai-kozott/

A magyar fejlesztésű „Seyu – Együtt a győzelemért” szurkolói képküldő alkalmazás is bekerült a World Football Summit StartCup 2020 verseny döntőjébe. A szakmai zsűri az előzetes szűrés során 32 ország több mint 90 jelentkezőjéből választotta ki azt a 16 finalistát, akiknek lehetőségük volt bemutatkozni a futballvilág üzleti elitjének. A világ számos tájáról származó ígéretes startupok online prezentáció keretében bizonyíthatták rátermettségüket és elhivatottságukat a szakmai közönség számára.

  1. Új törvénnyel segítenék a távmunka lehetővé tételét

https://startuponline.hu/uj-torvennyel-segitenek-a-tavmunka-lehetove-tetelet/

A koronavírus-járványban nyert tapasztalatok alapján a távmunka számos területen bevált és egyaránt előnyös a munkaadók és a foglalkoztatottak számára. Egyeztetések kezdődtek a gazdaság szereplőivel a távmunka szabályainak módosításáról, a törvényi szintű változtatások már ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek.

  1. Megjelent a Nemzeti Exportvédelmi Program második pályázati felhívása is

https://hepa.hu/hirek/Megjelent-a-Nemzeti-Exportv%C3%A9delmi-Program-masodik-palyazati-felhivasa

Újabb támogatási program indul azon magyar vállalatok számára, amelyek már komoly teljesítménnyel, eredményekkel jelen vannak távoli országok exportpiacain, annak érdekében, hogy fizikai jelenlétet is létrehozhassanak. Gyártási tevékenységet hozzanak létre, vagy a gyártási tevékenységük egy részét az adott ország piacán hajthassák végre, annak érdekében, hogy exportteljesítményük még tovább növekedjen.

  1. A Briefly csapata viszonozza a közönségdíjat!

https://startuponline.hu/a-briefly-csapata-viszonozza-a-kozonsegdijat/

A Briefly.work csapata idén februárban adta le a jelentkezését a Design Terminal Mentorprogramjába. A júliusi Final Show-n pedig megnyerték a People’s Choice Award-ot, vagyis a közönségdíjat. Kemény, kihívásokkal teli és izgalmas út vezetett idáig, amelyről Bittera Réka, a Briefly egyik alapítója mesélt.