#restartbudapest hírösszefoglaló – 2020.07.24.

 

  1. Kicsit fellélegezhetnek a kkv-k

https://www.vg.hu/kkv/kkv-hirek/kicsit-fellelegezhetnek-a-kkv-k-2486648/

A K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából kiderült, hogy a koronavírus következtében nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest. A cégek várakozásai továbbra is pozitívak: a következő egy évre átlagosan 6,5 százalékos árbevétel-bővüléssel és 3,6 százalékos profitnövekedéssel számolnak.

 

  1. Fiatal innovátorokat díjazott az MVM

https://startuponline.hu/szenzoros-jatekbusz-asztaltorlo-robot-hazi-legkondicionalo-fiatal-innovatorokat-dijazott-az-mvm/

Önvezető, szenzoros játékbusz, asztaltörlő robot, házi légkondicionáló, érzékenyítő hatású Lego-filmek, illetve régi tárgyaknak új életet adó ötletek is szerepelnek a 6-14 éves gyerekek innovatív ötleteit kereső MVM Edison Junior ötletpályázat díjazott alkotásai között. Az MVM Zrt. által meghirdetett Edison Junior pályázat célja, hogy a gyermekek saját megoldást teremtsenek az általuk érzékelt nehézségekre, problémákra. A kiírásra csaknem 230 kreatív pályamű érkezett, közülük három kategóriában kilenc helyezettet és három különdíjas ötletet ismert el a zsűri.

 

  1. Európai és izraeli startupok számára indít képzési programokat a Google

https://startuponline.hu/europai-es-izraeli-startupok-szamara-indit-kepzesi-programokat-a-google/

A Google a magyar jelentkezőket is várja három új támogatási programjára, amelyeket európai és izraeli startupok számára indított, kiemelt figyelmet fordítva a jelenleg hátrányos helyzetben lévő, vagy alulreprezentált alapítói csoportokra. A Google for Startups célja, hogy lehetőséget adjon az induló startupok számára, és biztosítsa számukra a kitöréshez szükséges forrásokat.

 

  1. Négy magyar cég végezte el a BÉT nemzetközi képzési programját

https://kamaraonline.hu/negy-magyar-ceg-vegezte-el-a-bet-nemzetkozi-kepzesi-programjat/

Négy magyar vállalat részvételével rendezték meg a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) együttműködésében megvalósuló ELITE Program júliusi záróeseményét. A képzéssorozathoz 45 országból, 36 szektorból világszerte több mint 1500 vállalat csatlakozhatott.