1. AgriTech startupok jelentekzését várják az X-Europe-ra!

https://startuponline.hu/agritech-ben-utazik-a-startupod-jelentkezz-az-x-europe-ra/

Képzéseket biztosít, a promotálásban segít és partnerekkel köti össze a résztvevőket a kontinensen átívelő Startup Europe program, melyet öt szervezet valósít meg: az F6S, a TNW, a Design Terminal, a Growth Tribe és a TechChill. A program második körére már lehet jelentkezni, most az AgriTech innovációkra figyel a program. A novemberi konferencia házigazdája a Design Terminal lesz.

  1. Az uniós forrásokat is a munkahelyek védelmére szánja a kormány

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/az-unios-forrasokat-is-a-munkahelyek-vedelmere-szanja-a-kormany-2512742/

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program újabb támogatási szerződéseinek aláírásán a pénzügyminiszter kijelentette, hogy az uniós források a gazdaság újraindítását és a munkahelyek megőrzését szolgálják. Ezek a vállalkozások olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyekkel versenyképesebbé teszik termelésüket, megőrzik a munkahelyeket és újakat hoznak létre, ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság újraindításához is.

  1. Bíztató a hazai webáruházak forgalomnövekedése

https://startuponline.hu/biztato-a-hazai-webaruhazak-forgalomnovekedese/

A Shoprenter legutóbbi kutatásából kiderült, hogy a hazai webáruházak 73%-a könyvelt el forgalomnövekedést a tavalyi évben. A 644 webáruház részvételével készült felmérés alapján az online boltok mindössze 6%-a számolt be a forgalom csökkenéséről, ami igazán biztató jövőképet vetít előre az iparágban.

  1. Növelni kell a vállalatok digitalizációját

https://kamaraonline.hu/novelni-kell-a-vallalatok-digitalizaciojat/

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) főosztályvezetője a Modern Vállalkozások Programban rendezett IT biztonsági online konferencián kijelentette a magyar cégeknek erősíteniük kell a digitalizációt, és fejleszteni a kiberbiztonságot, amihez az állam segítséget nyújt a következő években. A piaci elemzések azt mutatják, a cégeknek a következő években emelt szintű digitalizációra lesz szükségük, amely érinteni fogja az vállalat egész tevékenységét.